LP fungerte ikke for meg

Denne siden er opprettet etter å ha sett en diskusjon om M.E. på Tabloid på TV2 2. mars 2009.

Idéen er å registrere innlegg fra personer som har prøvd Lightning Process (LP) uten resultat.  Det vil si personer som har prøvd LP og ikke blitt noe bedre, eller som har fått forverret sin situasjon.

Skriv gjerne slik:  Navn, har hatt M.E. i antall måneder/år., prøvde LP i by, land.  Resultat:  Ikke noe eller verre.

Eks.  SykOgSvak, M.E. i 4 år og 2 måneder, prøvde LP i London, England.  Ikke noe resultat.

 • Måne

  Måne, hatt ME i 25-30 år.Gikk LP-kurs i Newcastle, England i okt.07. Ingen virkning til tross for ivrig trening i 3\4 år.

 • Diana

  Diana, hatt ME i 25-30 år. Gikk LP-kurs i Stockport, England i jan.09. Ingen virkning til tross for trening i 2 mndr.

 • pila

  Pila: ME i minst 10 år. LP feb.-08. Ingen positiv effekt på mine fysiske symptomer til tross for grundig trening. Det ble etterhvert en vanskelig følelse av og ikke prestere.

 • Siggi

  Siggi: hatt me i 4,5 år. Lp-kurs i England nov. 07. Ingen virkning etter 2 mnd. med intens LP-trening.

 • Anonymous

  Princessa,har vært syk siden jeg var ca 5 år (ca.24 år),Gikk på Lp kurs i London -07,ikke noe resultat.

 • Anonymous

  Viktig melding til alle dere som ikke har hatt resultat av LP: følg med i siste medlemsbladet fra ME-foreningen!

  Jeg siterer hele notisen i tilfelle det er noen her som ikke får bladet:
  ——————————-
  NAFKAM ønsker din historie

  “LP HAR IKKE HJULPET MEG”

  NAFKAM (www.nafkam.no) ønsker historier fra pasienter som har gjennomført LP-kurs og som ikke har hatt effekt, har fortsatt symptomer eller er blitt verre.

  Kontakt: E-post: brit.drageset@uit.no

 • Måne

  Hei, jeg skrev en mail til NAFKAM tidligere ang dette. Fikketterhvert et hyggelig svar tilbake også.. For de som er for syke til å utdype nærmere, er det sikkert nok å skrive kort og begrunne det korte svaret med at det er for syke til å skrive mer.. Det viktigste er jo at de får meldingen slik at de kan registrere antallet på oss som ikke har hatt nytte av LP.

 • Anonymous

  Skrev et svar her som sikkert havnet i spam-filteret pga både mailadresse og nettside…

  Siterte et notat i siste nyhetsbrevet til ME-foreningen der NAFKAM ønsker kontakt med folk som har tatt LP og enten ikke har hatt effekt, fortsatt har symptomer, eller blitt verre.

  Syns dette er veldig viktig at alle som orker/kan tar seg tid til en tilbakemelding på dette, da de tydelig er ute etter å få hele bildet av LP, ikke bare hurra-historiene…

  Kontaktperson hos NAFKAM er Brit Drageset. Mailadressen hennes finnes nederst på denne siden: http://www2.uit.no/www/ansatte/organisasjon/omenheten/artikkel?p_document_id=84807&p_dimension_id=64927

 • drstockmann

  Det havnet i spam-filteret, men jeg hentet det opp igjen.

 • Anonymous

  Takk!

 • princessa

  Takk for at du la ut kontaktinfo til NAFKAM. Har lenge tenkt på å melde i fra om at LP ikke virket på meg, så nå fikk jeg endelig gjort det! 🙂

 • lita

  Jeg har hatt ME i 7 år. Forsøkte LP i oktober. Ble ikke bedre.

 • Andreas

  Andreas. Var på LP kurs for halvannet år siden i London, hos Phil Parker, og hadde ingen bedring – annet enn et verktøy for å fokusere mer positivt. Som livscoaching.

  Jeg har en mistanke om at det bare er mennesker med en type utmattelse som blir bedre av LP, for det ser jo ut til å fungere for noen. Kanskje de da har en slik adrenalinloop som de snakker om. Jeg har særlig registrert av det ofte er unge mennesker som blir bedre av LP, og at det da skjer veldig raskt.

  Det opereres jo nå med 6-8 forskellige hovedgrupper innen CFS, så det er vel ikke urimelig å anta at det er ulike ting som virker positivt (og negativt) for de forskjellige gruppene, og at alle har sin egen form for behandling som må utforskes. Da er LP kanskje en løsning for én av de undergruppene. Men det er viktig å nyansere bildet.

 • Andreas

  Jeg glemte å nevne at jeg har hatt ME – åh som jeg hater det ordet- i vel fire år.

  Skal til andre konsultasjon med Dr. Meirleir nå på Mandag i Belgia, så jeg satser på at han har noen ess i ermet.

 • drstockmann

  Jeg tror han kan hjelpe deg, sansynligheten er i hvertfall ganske stor. Hvis han kan hjelpe deg, vær forberedt på at det kan ta litt tid. Lykke til.

 • Renate

  Andreas; masse lykke til i Belgia, og god tur! 🙂

 • Anonymous

  Kan det virkelig stemme at ingen har meldt inn sin negative LP-historie til NAFKAM? http://meforum.diskusjonsforum.no/meforum-post-206566.html&highlight=#206566

 • DanielS

  Hei Stockmann. Har mistet navnet på Bærumskvinnen som jeg møtte hos KDM. Husker du hvem hun er?
  Jeg fikk av KDM kun vite at jeg har pneumokokker i lungene med høyt antall. Intet annet.
  Ikke spesiel oppfølging heller.
  NAV forventet at jeg derfor skulle ta LP kurs og det gjorde jeg også.
  LP har vært ett okay verktøy men det har ikke hjulpet på influensa symptomene mine og metoden hjelper ikke på dette når det kommer til meg.
  Å bryte ett tankemønster er flott men utover det synes jeg ikke LP var verdt pengene.
  Mange har tatt LP kurs og skrevet taushetsløfte også. For de av dere som vil bryte negativt tankemønster, samt spare penger så anbefaler jeg en helt ordinær psykoterapeut. Det er ganske likt og vel 11000 billigere hvis du nå behøver 6 timer hos en psykoterapeut.
  Fortsatt oppgitt over tilstanden.
  Flere muligheter finnes dessverre ikke. Alt er prøvd.

 • Maria

  Hvilke prøver tok du? Og hva mener du med at du ikke fikk noen spesiell oppfølging? Mente han at du ikke behøvde medisiner for dette for eksempel?

 • Sunshine

  Hei anonym.

  Nei, det stemmer ikke at ingen har gjort det. Jeg er en av de som har meldt inn min svært negative erfaring med LP til Nafkam, og har fått brev fra dem om at min historie nå er inngått i registeret. Egentlig synes jeg at LP slipper for billig unna med bare en slik registrering, men da har jeg ihvertfall gjort det..:-)

 • Anonymous

  Se link her:
  http://www.me-behandling.com/forum/viewtopic.php?f=25&t=124&p=1528

  Her forklarer brukeren Turkis at det er to innmeldinger. En til NAFKAM, og en til denne undersøkelsen. Jeg tror det er for sent å bli med på undersøkelsen det er snakk om. Men aldri for sent å melde til NAFKAM, selvfølgelig.

blog comments powered by Disqus