Glutathione

Glutationnivået er lavt hos ME-pasienter.

http://www.prohealth.com/library/showarticle.cfm?id=8489&t=CFIDS_FM

http://www.menin.no/phpbb/viewtopic.php?f=6&t=3513&p=31983#p31983

Mange av oss som er Professor De Meirleir sine pasientar
skal ta glutathione.

http://www.readisorb.com/readisorb_liposomal_glutathione.html
Grunnen til at enkelte av oss kan reagere på det, er vel pga at det også har ein avgiftningsfunksjon.
Viktig å drikke nok vatn. Det brukar KDM å skrive på behandlingsplanen, ofte 3 liter pr dag i begynnelsen.

http://www.youtube.com/watch?v=JFPUzjUDhTc

http://en.wikipedia.org/wiki/Glutathione

This entry was posted in ME-behandling. Bookmark the permalink.
 • dodo

  Takk for linker, Sun.

  Har hørt at flytende Glutation skal taes opp bedre enn tabletter. Jeg fikk tabletter fra apoteket i Belgia, og antok derfor at det var den KDM anbefaler. Men nå ser jeg at den linken du viser til her er flytende variant. Hvor fikk du tak i den ReadiSorb typen?

  Fikk dere spesifikk beskjed om at det skulle være flytende? Hvilke doser tar dere?

  Har hørt at flytende glutation også kan fåes på resept i Norge. Noen som har prøvd den varianten?

 • dodo

  Noen flere som bruker Glutathion som kan svare på om de tar flytende eller tablettform?

  (i tilfelle det ikke fremgår tydelig over at jeg spør alle, ikke bare Sun 😉 )

 • Bethen

  Hei

  Jeg har fått tablettformen fra Antverpia. Det står ikke merke eller type i behandlingsjournalen, jeg har bare gått ut ifra at apoteket har sendt riktig type.

  Ser i artikkelen at Dr. De Meirleir anbefaler flytende, så dette bør vi kanskje spørre ham eller klinkken om?

  Hilsen Bethen

 • Minerva

  Hei
  Jeg bruker Lipothion som man kan kjøpte gjennom Nutrisan. Sist jeg skulle kjøpe noe (fra Norge) fikk jeg beskjed om at de hadde endret reglene for å sende medisiner til utlandet, og ville ta EUR 50,- i forsendelsesomkostninger. 1 flaske koster ca. 80,- EUR. Jeg bestilte da 3 flasker via nettapoteket Mijnapotheek.nlo (samme merke – Nutrisan), og de tok “bare” 22,- EUR i omkostninger for 3 flasker. I tillegg kommer toll og mva. Pakken befinner seg akkurat nå til tollbehandling, så jeg vet ikke hvor mye det blir. Man skal ta 1 ts i vann hver morgen. Hver flaske inneholder 118 ml, så dersom 1 ts = 5 ml, holder flasken i ca. 25 dager.

 • dodo

  Bethen:
  Da har vi samme erfaring. Syns vi bør ha returrett hvis det viser seg at Antverpia har sendt oss en type KDM ikke har anbefalt… De bør jo ha kommunisert såpass med han om hvilke produkter de bør ta inn iom at de får så mange kunder fra han… 😉

  Minerva: tusen takk for tips! Hvilken dose tar du?

  Jeg skal ta 3 x 400mg daglig. Kanskje det er dosene som skiller meg og Bethen fra de som får flytende?

 • dodo

  Minerva:
  Nå ser jeg at du har skrevet 5ml. Men står det noe på flasken om det er noen måte å regne ut fra mg til ml på?

 • Florence

  Så langt jeg har forstått er det forskjell på Glutathion og L-Glutathion som KGM foreskriver.
  Ang Lipothion som Minerva omtaler så kommer det omtrent ut på ett prismessig hvis M’s opplysninger stemmer og fraktomkostninger holdes utenom.
  Hva er Nutrisan, er det et apotek i B eller et salgssted på nettet?
  Forresten er jeg blitt skrekkelig trett etter å ha brukt L-G i tablettform i ca to uker.

 • Bethen

  Hei Minerva. Er Lipothion og L-Gluthation det samme? Hva står det at du skal ta i behandlingsplanen din? Hvis det står Lipothion hos deg og L-Gluthation hos dodo og meg, er det vel noe som er forskjellig tenker jeg.

  Doseringen min er også 3×400 mg om dagen, og det er mot lekk tarm tror jeg.

  Jeg har notert dette på listen over spørsmål til neste konsultasjon.

 • dodo

  L-Glutathion jeg mener også, ja.

  Det er en kraftig antioksidant, og det generelt gir ofte en del “avgiftnings”symptomer i starten. Så din trøtthet hører nok til under det, Florence.

 • dodo

  Når er din neste konsult, Bethen? Kanskje du får mulighet til å ta opp dette før meg?

 • dodo

  Da har jeg spurt KDM om dette med tabletter vs flytende. Han svarte at flytende er absolutt best. Men fordi det er såpass mye dyrere, så anbefaler han tabletter til de som skal ta store doser.

  Jeg spurte om det var mulig å kombinere, feks ta flytende 1-2 ganger om dagen og tabletter de andre gangene. Det gikk helt fint.

  Altså: det var riktig av Antwerpia å sende tabletter. Og det er det KDM mente i sin behandlingsplan.

  Men for de som måtte ha råd til å ta flytende i slike doser isteden, så er det det et enda bedre alternativ.

 • Anonymous

  Hei dodo,
  Kanskje du kunne legge inn dette innlegget på forumet også. Det er jo veldig nyttig informasjon, og mye lettere å finne fram på forumet enn her på bloggen.

 • Bethen

  Jeg vet ikke helt sikkert når det blir ennå. Muligens i løpet av mars.

  Hilsen Bethen

 • Minerva

  Hei,

  KDM foreskrev faktisk Lipothion på behandlingsplanen min. Nutrisan holder til i samme lokaler som KDM (innerst i gangen), og jeg forstår at de har et godt samarbeid med KDM. Jeg vet ikke hvordan man kan konvertere ml til mg. Jeg fikk beskjed om å ta 1 ts i et glass vann hver morgen. På flasken står det at en ts (5 ml) inneholder 422,7 mg glutathion.
  Når jeg har hatt spørsmål til KDM ang. min behandling, har jeg skrevet en mail til info.emb.be med korte og konsise spørsmål. Det tar ofte et par uker for å få svar, men det er jo mulig å sende et spørsmål vedr. glutathion og om man kan substituere tablettene mot flytende.
  Lipothion skal være rensende.

  Som dere har vært inne på, så har vi alle individuelle planer og kombinasjoner, så det kan være en grunn til at noen får tabletter, mens andre får flytende.

 • dodo

  Takk for info, Minerva. Ja, det kan se ut til at han faktisk har ment tabletter for oss.

  Men jeg har som sagt også hørt før, fra andre leger, at flytende er bedre enn tabletter, så jeg kommer nok til å ta det opp en gang uansett. Men jeg spiser nok unna de boksene jeg har liggende i første omgang 😉

 • Anonymous

  Forskjellen på glutathione i tablett og flytende form: tabletter virker kun lokalt i tarmen, mens flytende også blir tatt opp og fraktet rundt i kroppen, bla til nervesystemet.

  Jeg fikk resept av min norske lege (resept for medisiner uten markedsføringstillatelse i Norge) og kjøpte akkurat den type Readisorb Glutathione som er linket til i hovedinnlegget på apotek i Norge. Betalte kr 595 for en flaske.

 • Anonymous

  Hei,
  Hvilket apotek i Norge fikk du dette fra, eller kan alle apotek skaffe det?

 • Bethen

  Jeg har også fått tabletter, og det stemmer jo med at det skal virke lokalt. Etter det jeg har oppfattet spiser jeg dem for å raparere lekk tarm. Det tar ca. 10 mnd. til alle cellene i tarmveggen er skiftet ut.

  Professoren vet nok hva han gjør, tror dere ikke?

 • TEGE

  LIPOTHION
  Som første skritt i alle mine medikamenter begynte jeg på Lipothion (flytende 5ml blandet i vann) Den dagen ble jeg HELT slått ut.
  Har nettopp vært på reise, og vet av erfaring at jeg kan få reaksjon på det.
  Har noen av dere andre reagert på Lipothion? Kan dere si noe om syptomer, og/eller varighet ?

 • Måne

  Har ikke hatt noen reasjon på Lipothion. Var kanskje reisen du reagerte på?

 • TEGE

  takk for svar. Godt å høre at du ikke fikk noen reaksjon! Jeg prøver igjen.. så skal jeg fortelle hvordan det går..

 • Måne

  Fint,prøv igjen! Det er kjekt å høre om andres erfaringer med medisiner. Men; det kan jo også føre til at vi blir litt engstelige hvis andre forteller om ubehagelige reaksjoner. Skal vi finne ut, må vi uansett vi prøve selv.. Lykke til!
  Selv har jeg ved noen anledninger etterlyst erfaringer med Tiberal, som jeg skal begynne med. Kan iflg omtale fra produsent ha en del mer el mindre alvorlige bivirkninger, så jeg gruer meg litt.. Men det går vel helst bra!

 • Minerva

  Hei,
  Jeg reagerer ofte på medikamenter (tåler bl.a. ikke B-12 sprøyter), men har tatt Lipothion i 6 mnd nå uten noen form for bivirkninger. Du skal ikke se bort fra at det var reisen som ga utslaget.

 • florence

  Skal til Brussel snart og har tenkt å kjøpe alle medisiner med det samme. Meningen var å dra på Antverpia for å handle, siden de også har L-Glutation. Der jeg handlet i Brussel før jul. måtte de ha tre dager på å skaffe det. Googlet adressen til A og fant at det var langt unna, nesten i Antwerpen! Er det noen som vet bedre?

 • Måne

  Hvis du skal ha Lipothion (glutathion), så kan du kjøpe det hos Nutrisan som holder til i samme bygning som Himmunitas. Jeg har også bestilt derfra pr. mail, det har gått helt greit.

 • Anonymous

  Noen som vet om det finnes Glutathione på helsekoster i Sverige?

 • florence

  Ja, det fins. Men i mye svakere konsentrasjoner enn det KDM foreskriver. Man vil ende opp med å ta veldig mange piller til en høyere pris.

 • Anonymous

  Takk for svar. Hvor svake er de svenske pillene?

 • florence

  Husker ikke så nøye ettersom jeg avskrev å kjøpe der.Men tror det var 100mg. For meg ville det betydd 4tab 3g.dgl altså 12 tab/dag.Ring f.eks +46/52640530 Guns helsekost på Nordby

 • Anonymous

  Ok, takk igjen 🙂

 • Anonymous

  Det finnes glutathion 250 mg (merke NOW)på helsekost på Veteranen på Svinesund.

 • Bethen

  Reduced L-Gluthation fra DB Pharma koster 59 Euro for 60 stk. a 400 mg. Vet du hva den koster den varianten som er å få kjøpt på Svinesund?

 • Anonymous

  Reduced L-Glutathion fra NOW koster 249,- SEK (og kursen er jo ganske bra nå) for 60 tabl. på Svinesund.

 • Anonymous

  Dette var ganske bra, ja 🙂 Blir jo billigere enn Antwerpia sin.

  Blir selvfølgelig enda billigere på Prohealth, men regner ikke med at Glutathione er mulig å innføre med post til Norge fra utenfor EU?

 • Bethen

  Gluthatione må innføres fra EU.

 • Bethen

  Mitt lille regnestykke tilsiser at dette blir ca. halv pris. Doseringen må økes fra 3 til 5 i mitt tilfelle. Er det noen som har forhørt seg med KDM om NOW Gluthatione kan brukes? Jeg har Chlorella fra det merket, kjøpt hos Antverpia, så det er sikkert et OK merke.

  Når jeg handler i Sverige er det lov til å ta inn mer enn for 3 mnd. forbruk, ikke sant?

 • Anonymous

  Oj, takk for info. Now er jo bla et merke L-glutathione som finnes på Prohealth, så det er sikkert bra 🙂 KDM sa i alle fall til meg at han går god for alt som selges på Prohealth av de tilskudd han anbefaler…

 • Anonymous

  Noen som kan si hva Lipothion koster?
  (og hvor mange doser det er pr. flaske)?
  Er det noen prisforskjell om man kjøper fra Nutrisan eller Antverpia?
  Noen som har mail-adresse til Nutrisan?

 • Minerva

  Hei,

  Siden Nutrisan ikke lenger sender til ikke-EU-land, søkte jeg litt på nettet og bestilte sist gang fra noe som heter mijnapotheek.nl.

  https://www.mijnapotheek.nl/overzicht_producten.asp?trefwoord=lipothion&functie=trefwoord

  De fører Nutrisan sin Lipothion og prisen er ca. 72 EUR (tror at Nutrisan tar 79 EUR når du kjøper direkte), men så kommer frakt, toll etc. i tillegg. Jeg bestilte 3 flasker sist gang, og inkl. toll, mva, etc. kom hver flaske til slutt på ca. 900,- NOK. Hver flaske inneholder 118 ml, og siden man skal ta en ts om dagen, dvs. 5 ml, så holder en flaske i vel 3 uker.

 • Måne

  Jeg kjøpte 3 fl Lipothion fra Nutrisan 11.mars. Det kostert 79,95 euro pr flaske. Shipping kostet 64,50euro + kr 756 til UPS Norway. Men jeg kjøpte Probiotic Pearls samtidig, så frakten var vel noe dyrere enn om jeg hadde kjøpt bare Lipothion…

 • Minerva

  Hei Måne,
  Så flott at de har begynt å sende til Norge igjen. 🙂
  Jeg fikk en mail for et par måneder siden, hvor det sto at de ikke sendte varer til Norge lengre, fordi det ble for dyrt for dem. Det ser ut som om de har endret praksis igjen, og godt er det. Trenger å fylle opp lagret mitt igjen snart.

 • Måne

  Hei Minerva,
  Ja, det er greit å bestille fra Nutrisan. Men de gjorde meg oppmerksom på at frakten ble dyrere nå, beregnet etter vekt, og ikke 15 euro som tidligere. Jeg bestlilte likevel, for det er jamen en stor jobb å finne ut hvor det er billigst å kjøpe alle medisiner og kosttilskudd. Kanskje det blir lettere å få oversikt når det nye forumet til drstockman er klart.. Jeg håper den dagen kommer da vi får kjøpt disse medisinene i Norge også… -Men da er vel vi friske for lengst 🙂

 • Anonymous

  Som nevnt over:
  Readisorb Liposomal Glutathione koster kr 595 på norsk apotek hvis man har resept for medisiner uten markedsføringstillatelse i Norge.

 • Vivi

  Jeg var hos fastlegen i dag og spurte om han kunne ordne dette, men det var visst vanskelig, (eller så visste han ikke helt hvordan det skulle gjøres..). Kan du si noe om framgangsmåten for å få denne resepten, jeg tror jeg må komme med alt på et sølvfat til ham..

 • Anonymous

  Hvis du skal ha neste oppfølgingstime på Lillestrøm, så regner jeg med legene der er godt kjendt med slike resepter.

  Restepten er på størrelse med et A-4-ark, og har overskrift: “Resept/rekvisisjon for legemiddel uten markedsføringstillatelse som bare kan utleveres etter spesiell tillatelse fra Statens Legemiddelverk”. Resepten er et skjema, der legen må fylle inn feltene. Det trengs litt mer begrunnelse enn på en vanlig resept, men det holder med en setning eller to.

  Så leverer du resepten til et apotek som vet hva de skal gjøre (sender inn til legemiddelverket for godkjennelse og bestiller legemiddelet hvis de ikke har det på lager). Kan ta opp til to uker første gang å få en slik godkjenning i retur, avtal med apoteket at de ringer deg når de er klar. Noen apotek leverer ut varen før godkjennelsen er ferdig, dersom det er varer de føler seg sikre på blir godkjent uansett.

  Om du befinner deg i Oslo, er dette lagervare hos Kronen apotek, og du får varen på dagen også første gang.

 • Vivi

  Tusen takk for svar!

  Jeg skal ha neste oppfølgingstime i Brussel, siden de vil sjekke noe mere med hjertet. Så jeg må nok foreløpig forholde meg til fastlegen. Han mente han måtte vite detaljer om produktnavn, styrke osv. Dette skjemaet, kan jeg få tak i dette selv og ta det med til ham? Eller er det oe jeg må satse på at han har liggende?

  Bor i Bergen.

 • Anonymous

  Han bør nok ha det liggende, tenker jeg. Evt kan du kanskje ta en prat med legemiddelverket og høre om de kan sende deg et par, sånn at du er sikker på at dere har tilgjengelig neste gang?

  Her er hvordan legen min har fylt ut:
  Preparatnavn: Readisorb Liposomal Glutation
  Legemiddelform: Mikstur
  Produsent: Readisorb
  Virksomme innholdsstoffer: Reduced L-Glutathion

  Ang dosering/mengde/tidsperiode,så står vel det på epikrisen fra KDM, tenker jeg.

 • Vivi

  Fant skjemaet her:

  http://www.legemiddelverket.no/skjema/rekvisisjon%20for%20hum.htm

  Har sendt det til ham på e-post sammen med dine opplysninger, takk skal du ha!

blog comments powered by Disqus