Lys i enden av (den finansielle) tunellen?

– Kan det vere aktuelt for det offentlege å betale for ei slik behandling som Mette Høvern får?

– Det er ingen ting i vegen for det. Dersom vi klarar å få ho ut av den situasjonen som ho er i, så er det ein fantastisk bruk av offentlege midlar. Ein må gjere alt ein kan for å hjelpe folk.

Nestleder i Helse og omsorgskomiteen på Stortinget, Trygve Magnus Slagsvold Vedum fra Senterpartiet

Så får vi se om det legges politisk handlingsvilje bak dette utsagnet.  Vi kan jo være flinke å minne han på dette utsagnet 🙂

Sitatet er hentet fra http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/hedmark_og_oppland/1.6497438 og jeg synes det fortjener sitt eget innlegg her.

This entry was posted in ME-behandling. Bookmark the permalink.
 • Måne

  Vet ikke hvor jeg skal legge denne informasjonen, så jeg legger den her.
  Ang SELVANGIVELSEN, det står i rettledningen:Du trenger kun legge ved en legeerklæring som forteller at du har kronisk sykdom. Du trenger kun å legge ved den totale summen til ekstrautgifter, ingen forklaring på hva utgiftene har gått til! 🙂
  MEN; du må ha oversikten og kvitteringer tilgjengelig ved forespørsel.
  Så du slipper altså å si noe som helst om hvem som behandler og hva slags behandling du får dersom de ikke spør.
  Og det føles helt riktig for meg, for her snakker vi om personvern. For alle kan med letthet få vite mye om deg hvis de leser om diagnoser, medisienr og behandling du får. Og det har vel strengt tatt skatteetaten el. andre ingenting med å vite hvis du ikke vil fortelle det selv?
  Lykke til med årets selvangivelse!

 • Måne

  Jeg presiserer: Du trenger kun å legge ved legerklæring en gang, altså ikke hvert år.

 • Karo

  Hei.
  Har vi ingen rettigheter når KDM finner og behandler “noe” som norske leger har oversett?

 • Måne

  Hei Karo! Mener du rettigheter i forhold til å få dekket utgifter tilbehandlingen? Så langt jeg vet, er det ingen som har prøvd enda, men det kommer jo selvfølgelig en dag.. Så det er viktig å spare på all dokumentasjon. Men du har altså rett til å trekke fra utgifter til sykdom på selvangivelsen dersom du har en legerklæring på at du har en kronisk sykdom.-Og det er jo noe..

 • Karo

  Har ordnet med legeerklæring;o)

  Hvis prøveresultatene bekrefter KDMs teori om hva som feiler min datter er dette noe som trolig er medfødt. Vi burde ha noen rettigheter når det norske helsevesenet har oversett avgjørende ting ved deres utredning.

 • Minerva

  Så vidt jeg vet er det flere som blir behandlet som har prøvd å få dekket behandlingen fra det offentlige, og fått avslag. Inklusive meg selv. Jeg tror at noen også har klaget på avslaget, men det tar sikkert vinter og vår og vinter og vår…. før det blir gjort noe i så henseende. I mellomtiden får vi nøye oss med at vi slipper å betale skatt på behandlingen….

 • Karo

  Vet at vi ikke får dekket utgiftene, men i noen tilfeller er det jo snakk om feil behandling.

  Er spent på resultatene, og er veldig glad for at hun er under utredning hos KDM;o)

blog comments powered by Disqus