Pressekonferansen uten presse = ingen pressekonferanse

Dr.Stockmann var tilstede på det som skulle bli ESME sin første pressekonferanse (den 13. juni), dessverre møtte det ikke opp noen pressefolk og konferansen ble avlyst.  Det var sterkt beklagelig, men noen av viteskapsfolkene (inkludert KDM) tok seg tid til å snakke med de oppmøtte, som i stor grad bestod av ME-pasienter og medlemmer av ME-foreninga.  Det hadde i forkant av pressekonferansen visttnok vært interesse fra utenlands media om å få til sendt pressemateriale, info om pressekonferansen var bl.a. publisert via det internasjonale nyhetsbyrået Reuters.

Jeg snakket med hun som var presseansvarlig, hun trodde først at jeg kanskje var en journalist, og jeg fikk med meg en kopi av materialet som var laget til pressefolkene.  Alt dette ligger vedlagt under her.  Ellers så fikk jeg snakket med noen av de hyggelige personene som sitter i styre og stell i ME-foreninga, samt noen andre .  Etter ca 1 time gikk alle hver til sitt.

Info om ESME

ESME lanserer tenke-tank for å løse ME-mysteriet

ESME sitt panel av vitenskapsfolk

ME kort forklart

Noen studier av ME

Sosiale og økonomiske virkninger av ME

Noen av arkene er skannet inn opp-ned sidende var litt krøllete i ene enden (pga stifter og bretter).  Tips:  For å se artiklene “rett vei”, velg “View” -> “Rotate view” -> “Clockwise” (Shift+Ctrl+0) i Acrobat Reader.

This entry was posted in ME-behandling. Bookmark the permalink.
 • Kvakk

  Det var utrolig synd at pressen ikke dukka opp. Fikk du vite når og hvor neste møte finner sted?

  Kvakk

 • vivi

  Hva var reaksjonen til KDM og de andre fagfolkene da ingen pressefolk stilte (bortsett fra at de sikkert var skuffet, selvsagt)? Og selv om pressekonferansen ble avlyst, så hadde de vel det første møtet sitt? Vet du noe mer om hva som skjedde der?

  Vivi

 • Rune

  Hadde det vært mulig å skanne inn artiklene korrekt vei? Da hadde det vært enklere å videresendt informasjonen til politikere, byråkrater, helsepersonell, leger, osv.

  Minner samtidig om underskiftskampanjen på http://www.opprop.no/opprop.php?id=meopprop

 • http://www.tiredofme.com Hege Renate

  Det er jo helt utrolig at ingen presse dukket opp. Må si det skuffer stort.

 • Rune

  Hverken presse eller myndigheter forstår alvorlighetsgraden i denne sykdommen. Derfor er biomedisinsk forskning så viktig. Det er opprettet et opprop til myndighetene (HOD, Stortingets HSK, kompetansenettverket) som ber om biomedisinsk forskning, presis diagnose og biomedisinsk behandling (istedetfor NICE) og tilbud om kompetent omsorg / sengeplasser for de sykeste. Få med flest mulig underskrifter så myndigheter og presse skjønner at dagens situasjon er uholdbar.
  http://www.opprop.no/opprop.php?id=meopprop

 • http://viktorviktorsen.blogspot.com Viktor Viktorsen

  Konstaterer at pressen har tatt kritikken på alvor! Jfr. artikler tidligere i år f.eks. med eldgamle, forlengst utgåtte påstander om at fibromyalgi og ME/CFS er det samme osv. Norsk presse har elefanthukommelse og kommer ikke til å skrive mer om ME/CFS etter å ha blitt kritisert for at den vinklingen ble valgt til tross for at forskningsdata fra Spania for lengst har avvist den koblingen til fibrom.

 • http://viktorviktorsen.blogspot.com Viktor Viktorsen

  Tok heldigvis feil,pressen har tilsynelatende ikke hengt seg opp i slikt,eller også har den tilgitt. Kommer spennende artikkel om ME-syke Narvesen i førstkommende Amagasinet nå på fredag den 10. juli. Gleder meg til å lese den!!!!

blog comments powered by Disqus