Forumet slettet av hackere :(

Flere har kontaktet meg i løpet av dagen og gitt beskjed om at forumet på www.ME-behandling.com er nede. Dette var ukjent for meg og da jeg kom hjem i dag, begynte jeg å undersøke årsaken. Trist, men sant; serveren til leverandøren ble hacket og krasjet i natt. Den gode nyheten er at de har gode backup-rutiner, så alt fra før den 13. februar er bevart. Jeg skal også sjekke om jeg kan få de til å oppdatere med en backup som er litt nyere. Under kan dere lese driftsmeldingen fra leverandøren.

“Serveren har blitt hacket i løpet av natten. Inntrengerne har klart å slette store deler av serveren før den gikk ned ca. kl. 02:20. Vi jobber nå med å starte sikring og gjenoppretting av data fra backup. Mer informasjon vil bli postet så snart dette foreligger.

Oppdatering kl. 11:30:
Den ene disken krasjet grunnet hackingen. På grunn av dette ble 2 helt nye disker satt inn i RAIDet før vi startet gjenopprettingen. Vi gjenoppretter fra lørdag 13. februar. Vi har nyere backup, men ønsket å benytte en noe eldre backup da det vil være noe sikrere utgangspunkt. Vi kan gjenopprette konkrete filer fra nyere backup om ønskelig, men ikke mapper eller et stort antall filer da samtlige vil måtte sjekkes manuelt. Alle endringer foretatt etter 13. februar vil være tapt.

Gjenopprettingen er ca. 50% fullført i øyeblikket. Vi håper å ha serveren oppe igjen i løpet av 3-4 timer, men vi kan ikke garantere noe.”

This entry was posted in ME-behandling. Bookmark the permalink.
 • http://stilig.wordpress.com alva

  Oi, oi så synd.
  Skummelt.
  Jeg fikk min maskin ødelagt for en tid tilbake. Reperatørene fortalte meg at det kunne se ut som at det hadde vært hackere på ferde. Alle java program var ødelagt, det var umulig for meg å logge meg på nettbanken. I banken fikk jeg beskjed om at det var fordi alle javaprogrammene var ødelagt. Merkelige greier.
  Håper det ordner seg.
  Alva

 • drstockmann

  Ja, Det gjelder å ha antivirus og riktig programvare for å beskytte seg.

  Jeg tror det ordner seg. I verste fall må backupen fra 13. februar lastes inn, og det er i grunnen ikke så ille.

 • http://stilig.wordpress.com alva

  Glemte å si at det skjedde igjen og til slutt kolapset maskinen.

 • drstockmann

  🙁

 • http://ellasplass.blogspot.com/ ella

  Kjipt… og skummelt ja! Takk for at du ordner opp (med hjelp fra leverandøren). Forumet har blitt viktig for oss! 🙂

 • drstockmann

  Leverandøren er på saken, og det virker som om de har kontroll på det som må gjøres. Det ser ut som om vi kan få gjenopprettet en rimelig fersk backup av forumet. Det er snakk om kanskje så fersk at den er tatt mindre enn 1 døgn før angrepet og krasjen. Jeg har blitt fortalt at jeg nok ikke riktig forstår hvor viktig forumet er for mange. Det er virkelig artig å høre at folk liker forumet 🙂

 • Åse

  ##¤%&¤# hackere!! Gleder meg til forumet kommer opp igjen. Si i fra om jeg kan hjelpe med noe, nå eller framover (er nerd).

 • drstockmann

  Enda en (nerd), så bra 🙂 Takk, jeg skal huske på det. Det er bare å komme med initiativ og innspill hvis du har noen tanker og ideer.

 • Måne

  Så dårlig gjort!!!
  -Jeg skjønner ikke at noen har glede av å ødelegge slik for andre!
  Håper forumet er oppe og går snart igjen, får jo helt abstinenser her.. 😉
  Ellers har jeg fått noe i posten fra deg i dag, drstockman, den var fin 🙂

 • drstockmann

  Enig med deg, Måne. Forumet er nok oppe og går i løpet av 48 timer (antar jeg), så hold ut 🙂 Ellers så er jeg veldig glad for at jeg valgte den leverandøren av serverleie som jeg gjorde. Det kostet litt ekstra mer enn hos den billigste leverandøren, men de har meget gode løsninger, er meget gode og raske på support og yter god service.

  Så bra at du likte den 🙂 Håper på å få se den “i aksjon” på fredagen 🙂

 • Måne

  Jada, tar den med på torsdag og satser på at de vil ta den i bruk!
  Trenger du forresten pengestøtte til forumet igjen?

 • drstockmann

  Bra! Jeg regner med at du får ordnet dette.

  Jeg har jo forstått at mange vil være med å bidra, og det er jo supert. Jeg får en faktura av leverandøren for nye 12 måneders leie om noen uker. Jeg kommer til å legge ut info og kontonummer på forumet, så få de som vil være med å bidra. Du skal få lov du også 🙂

 • Elvira

  En hel dag uten å komme seg inn på forumet er ganske frustrerende!! Sier litt om hvor viktig dette forumet er for meg og mange andre..:-))Møkka hackere!!

 • drstockmann

  Artig å høre 🙂 Og nå er forumet opp og går igjen. Riktignok med en backup fra 13.02, men jeg håper de får lastet inn en ferskere backup når alt er tilbake i normal drift.

 • Måne

  Hurra!

 • Renate

  Jeg sjekker forumet flere ganger daglig, og har stor nytte av å lese erfaringer, tips og råd der. 🙂 Abstinensene hadde gjort seg gjeldende, hvis det ikke hadde vært OL nå! 😉

blog comments powered by Disqus