KDM og antibiotica

En del har spørsmål ang professor De Meirleir og antibiotica.

Mange av pasientane hans får ikkje antibiotica.
Det som er saken, er at KDM ikkje brukar så mykje antibiotica, og det er berre i begynnelsen hvis det er nødvendig.  Etterpå skal kroppen “ta over” og fixe tinga sjølv.

KDM gir vanligvis ikkje 3mnd antibiotica i strekk, men av og til i intervaller.Eg får f eks 10dg x3mnd av en sort, og 4dg x 3mnd av en anna sort etter kvarandre. (Slik som en gjer med cellegiftkurar, sa søstra mi)…Og då får en det i kombinasjon med anna medisin som skal “gjenopprette” systemet.
KDM gir ikkje medisiner før han har tatt spesialprøvene som viser alt, og slik får han ei oversikt over kva som er kroppen sitt hovudproblem. Så det er egentlig ikkje hjelp i å berre ta antibiotika-kurar innimellom, KDM er spesialist på å sjå sammenhengen i prøvene sine, og han “les” dei som ei bok. Så problematikken med at en f eks kan få skader av div antibiotica, er ikkje så aktuell, for det er ikkje meininga at en skal halde på med det vidare. Blir ikkje nødvendig.
Det som skjer når en har ME er mellom anna at en har for lave “Natural Killer” og T-celler, (som oftast ).
Immunsystemet vårt er “nede” og blir heilt feil.
Derfor får en ofte også reaktivering av virus en har hatt før, fordi kroppen ikkje klarer å ordne opp sjølv.
En får en vanskelig kombinasjon av div mikrober, som må ha ei kombinasjonsbehandling samtidig som kroppen må styrkas. Og når en har ME får ikkje cellene våre den næringa dei treng heller. Alt blir feil. Så det er vel egentlig ikkje alltid så lønnsomt å pøse på med div medisiner / naturprodukter på egenhånd, hvis kroppen ikkje klarer å ta til seg det meste…Eg har også vore litt forsiktig med å ta immunstimulerende produkt, for hvis immunsystemet vårt er feil og “opphengt”, så kan det vel bli endå verre om vi tar det…
“Acquired Inmune Dysfunction Syndrome” meiner KDM at ME/CFS burde skifte namn til, og han meiner at med rett behandling er det stor sannsynlighet for at en kan fikse immunsystemet.
Då blir en FRISK 😉

Mvh Sun

This entry was posted in ME-behandling. Bookmark the permalink.
 • drstockmann

  Takk for nyttig info.

  Skal det være “Immune” i stedet for “Inmune” i “Acquired Inmune Dysfunction Syndrome” (flisespikkeri, men det kan hende at det har forskjellig betydning).

  Tilleggsinfo: AIDS (utviklet fra HIV-viruset) er en forkortelse for Acquired Immune Deficiency Syndrome. Tenkte jeg skulle nevne det i farta siden Begge kan forkortes AIDS.

 • Sun

  OK, du har rett 😉 eg mixa det visst med spansk…Eg var heller ikkje obs på at det blei same forkorting! Men KDM kallar ME/CFS for Aids II

  Eg siterte frå intervjuet av KDM på spansk.Det vart laga i 2007 av ein nederlandsk pasient, og oversett til spansk.
  Her er det:
  (står på side 5-av 33)

  http://www.ligasfc.org/index.php?name=News&file=article&sid=150

  (Trykk der det står “haz clic”)

 • http://drstockmann.wordpress.com/2009/03/07/et-lite-resyme/ Et lite resyme « Vitenskapelig behandling av M.E. med god effekt
 • Sun

  Hei!
  Brukte Tiberal og Flagyl etc mot amøber då eg bodde i utlandet for mange år sida.Kan ikkje huske at eg hadde bivirkninger på det.(Alt var bedre enn Flagyl, synst eg den gangen, for den reagerte eg på, men ikkje meir enn at eg blei bra etter kuren, for eg blei kvitt amøbene…)
  Eg har tatt Gabbroral i KDM-behandlinga, og eg trur det er nokre som treng Gabbroral og andre som treng Tiberal, alt etter kva problemet er, men begge har effekt på tarmbakterier, men kanskje Tiberal tek fleire parasitter. Dei har forskjellige virkestoff.
  Uansett, så er bakteriane og evt parasitter veldig skadelige om en har fått dei, og dei har antageligvis skada oss i mange år pga at immunsystemet til oss som har ME ikkje virkar.Derfor meiner eg at en slik kur kjem til å gjere oss bedre, for det er kanskje nettopp denne mikroba som “låser” immunsystemet ditt. Og en slik kur er en overgang til en bedre variant av oss sjøl
  Fysioterapeuten min sa at eg har blitt en bedre utgave av meg sjølv etter at eg begynte på KDM-behandlinga. Han var i utgangspunktet veldig skeptisk.
  Og eg har tatt dei medisinane som KDM har anbefalt. KDM veit bedre enn meg kva som er lurt å gjere for at eg skal bli frisk, så eg stoler på han.

  (dette er et svar på eg skreiv på en anna plass på bloggen)

blog comments powered by Disqus