12. mai – den internasjonale ME-dagen

Den 12. mai er den internasjonale ME-dagen.  Datoen er fødselsdagen til den legendarisk Florence Nightingale.  I tillegg til å være en pioneren innen moderne sykepleie, var hun også ME-syk.

Norges ME-forening markerer dagen på flere forskjellige vis, her er et utvalg:

I Oslo marker ME-foreningen sentralt dagen med  “bokbad” med journalist og forfatter Jørgen Jelstad.  Han skal presentere smakebiter fra sin rykende ferske dokumentarbok, “De bortgjemte – og hvordan ME ble vår tids mest omstridte sykdom”.  For mer info, klikk deg inn på Facebook-siden til ME-foreningen.

I Alta vil det lokale fylkeslaget markere den internasjonale ME-dagen med å holde stand på AMFI Alta Storsenter, torsdag, 12. mai 2011, kl 1200 – 1400.   For mer info, klikk deg inn på Facebook-siden til ME-foreningen.

I Fredrikstad finner vi den desidert mest musikalske markeringen av årets ME-dag.  I regi av foreningen ME/CFS for ungdom og pårørende i Østfold vil det bli avholdt en støttekonsert for unge med ME i Fredrikstad.  Stedet er City Scene i  Fredrikstad, torsdag 12. mai kl 20.  Også her kan du finne mer info på Facebook-siden til ME-foreningen.

Konserten er åpen for alle (ikke bare ungdom) og det vil være musikk fra forskjellige sjangere til folk i alle aldre.  Thor Erik Forsberg (Ap, Arbeids og sosialkomiteen) og Wenche Olsen (Ap, Helse- og omsorgskomiteen), begge Stortingspolitikere fra Østfold, kommer.  Det samme gjør Anette Gilje (fra “Få meg frisk”) og Pål Wincent (produsenten av “Få meg frisk”).

ME-forkjemper og Stortingspolitiker Laila Dåvøy (KrF, Helse- og omsorgskomiteen) kommer også,  hun skriver bl.a. følgende: “Jeg gleder meg virkelig til å være sammen med dere denne kvelden.”  Dette blir en kjempemarkering for ME-saken i Fredrikstad! Kommer du?

This entry was posted in ME-foreningen, Siste nytt and tagged . Bookmark the permalink.
  • drstockmann

    Test

  • drstockmann

    I tillegg til de 3 Stortingspolitikerene som nevnt i innlegget ovenfor, kommer også
    Ulf Leirstein (FrP, Finanskomiteen) og Vigdis Giltun (FrP,
    arbeids og sosialkomiteen). I alt vil det være 5 Stortingspolitikere tilstede.

blog comments powered by Disqus