Tollfri netthandel via Sverige

Les og lær:  http://forbrukerportalen.no/Artikler/forbrukerrapporten/2004/1095878485.92

Hvis du oppholder deg utenfor landet i mer enn 24 timer øker fribeløpet fra 3000 til 6000, og husk dette er per person (over 12 år).

Eksempel:  4 personer (over 12 år) kan lovlig ta med seg varer for 4 x 3/6000 (= 12/24 000) inn til Norge. 

Når det gjelder reseptbelag medisin, kan kun vedkommende som medisinen er utskrevet til innføre den.  Ved personlig innføring:  Den reseptbelagte medisinen (f.eks. 4 esker) kan ikke deles opp og innføres av flere personer.  Dette bekreftet Tollvesenets kundesenter (tlf 03012) i dag.

Personen på Tollvesenets kundesenter anbefalte meg følgende:  Gitt at f.eks. 2 personer skal personlig innføre medisin (ikke reseptbelagt) for et totalbeløp på f.eks. kr 8000, sørg for å få delt kjøpesummen på 2 kvitteringer på under fribeløpet (kr 6000 ved personlig innførsel) fra selger.  Den samme fremgangsmåten kan benyttes hvis man sender varene til Sveirge og henter de der.

Følgende kan være verdt å merke seg:  “Men vi sender heller ingen melding om at pakken er kommet. Du må altså ta turen når du forventer at pakken er fremme. Forsendelser til poste restante-adresser oppbevares i 14 dager”

NB!  Jeg har ikke prøvd dette, og har derfor ingen erfaring med dette.

This entry was posted in ME-behandling. Bookmark the permalink.
  • Cathrine

    Denne informasjonen er gull verdt, bokstavelig talt! 🙂 🙂

blog comments powered by Disqus