Medicine by mail

Da har jeg bestilt medisin for 16 000!!! Egentlig hadde jeg tenkt å reise å hente medisinen for å slippe MVA-påslaget (på 25%) og for å få trukket fra fribeløpet (på kr 6000) ved personlig innføring, men det viser seg at utgiftene til turen fort blir like høye som det beløpet jeg sparer. Vinninga går dermed opp i spinnnga.

Så jeg ringte Himmunitas og apoteket, og alt kommer nå tilsendt med post i løpet av et par dager. Apoteket hadde ikke alt på lager, men de sender ordren på fredagen.  jeg har gjort noen små endringer, så hvis jeg har gjort alt rett, vil jeg slippe å betale dette MVA- påslag (på 25%) når ordrene kommer til grensen :).

This entry was posted in Min behandlingsblogg. Bookmark the permalink.
 • Bethen

  Hei igjen!
  Nå sitter jeg her (ved Pc’en) og hadde tenkt å overføre 1350 EUR for Nevaxir til klinikken.

  De oppgir et kontonummer, men ikke SWIFT/BIC adresse og IBAN nummer. Er det noen som har dette lett tilgjengelig?

  Skiver til klinikken også, men der virker det som det er juleferie.

  Hilsen Bethen

 • drstockmann

  Jeg har alt du trenger av bankinfo, Bethen. Jeg har e-postadressen din og sender deg infoen. Det er nok juleferie på klinikken ja.

 • Minerva

  Til info:
  KDM har juleferie frem til den 12.01.09.

  Stockmann. Kan du sende meg “oppskriften” på hvordan få Nexavir inn i landet på rimligst mulig måte?

 • Heidi

  Hei

  Kan jeg få tilsendt på mail det vedr å slippe mva påslag da du har anledning. Takk for all info og godt nyttår.

  Hilsen Heidi

 • drstockmann

  Minerva: Jeg vet at KDM har juleferie frem til den 12, jeg skal dit den 13. 🙂

  Ang. Nexavir; går det greit at jeg ringer deg i morgen mellom 10 – 14 med med den infoen du trenger?

  Heidi: Jeg sender deg en e-post.

 • Bethen

  Etter å ha fått litt tid på meg, har jeg funnet ut at mange av tilskuddene vi bruker, finnes tilsvarende på http://www.prohealth.com. Det er mye billigere å handle der, og frakt fra USA er også lavere etter min erfaring.

  Det gjelder f.eks. probiotika, chlorella og l-gluthatione.

  Er det noen som har snakket med KDM om å bruke alternative produkter, tenker spesiellt på ProHelth.

  Hilsen Bethen

 • drstockmann

  En kjapp kommentar: Hvis produktet er definert som medisin (av norske myndigheter) kan det være problematisk å få det inn til Norge. Da jeg sjekket opp rundt import av medisiner fra Belgia, fikk jeg høre at det er mye vanskeligere (umulig?) å importere medisiner fra USA til Norge.

 • dodo

  KDM fortalte til meg at de fleste produktene han bruker finnes på Prohealth, og at han går god for det som finnes der av tilskudd. Han henviser også til Prohealth hvis man lurer på noe rundt produktene.

  Probiotika blir ikke regnet som legemiddel av norske myndigheter, og kan derfor innføres fritt fra USA. Regner med også Chlorella går bra. Men L-glutatione må du nok ta fra Belgia (EU) eller via registreringsfritaksresept i norge.

 • Bethen

  Takk for det. Jeg har fått bestillt Pro Pack derfra, det gikk helt fint. Det regnes også som legemiddel, i alle fall i forhold til fortolling.
  25% MVA på legemidler, 14% på kosttilskudd.

  Dette blir ikke aktuellt før neste 3.mnd periode for meg, får lese regelverket litt nøye før jeg bestiller noe, evt. spørre Tollvesenet på forhånd hvis det er tvil.

 • Bethen

  Jeg har blitt henvist fra Tollvesenet til Statens Legemiddelverk.

  L-Gluthathione vil (antagelig) bli regnet som legemiddel, og er forbudt å innføre fra USA.

  Ellers har jeg undersøkt Chlorella, IC Pearls Probiotika og HMD (metal detox). Svaret jeg fikk var litt tåkete, men det virket som dette var OK å innføre som tilskudd.

  Jeg hører med professoren som det er like gode produkter før jeg evt. gjør noen endringer. De er i alle fall mye billigere – og frakt fra USA er også billigere.

  Hilsen Bethen

 • Bethen

  Nå har jeg fått en ny utfordring som det heter så pent, og trenger litt hjelp.

  Jeg har bestilt ProHealth ProPack for annen gang fra USA. Første gang gikk det greit i tollen, den ble fotollet på vanlig vis.

  Nå har jeg fått brev fra Posten Norge om at den er et legemiddel(?), og at det er forbudt å innføre. Det ligger ved to brev, i det ene står det at det er klassifisert som legemiddel og at det er forbudt å innføre. I det andre står det at jeg skal sende inn dokumentasjonen som etterspørres. Men det står ikke hva de etterspør.

  Noen som har opplevd det samme med ProPack eller tilsvarende? Dette er bare et kosttilskudd av vitaminer, mineraler, omega-3, antiokidanter og aminosyrer.

  Må jeg søke innførselstillatelse eller blir pakken returnert uansett?

  Skal selvfølgelig skrive til tollvesenet, men orker i før i morgen.

  Takknemlig for tips!

  Er det forresten noen som har bestilt ProPack fra Antverpia? Lurer på om det går an.

  Hilsen Bethen

 • Anonymous

  Ganske sikker på at aminosyrer regner som legemiddel i Norge. Ettersom den inneholder dette, er det nok derfor den er stoppet.
  Det er bare lov å importere aminosyrer fra EU, ikke USA.

 • drstockmann

  Jeg tror du kan ha et lite problem.

  Hvis Statens Legemiddelkontroll hevder at det du importerer (i dette tilfellet ProPack) har medisinske effekter, vil det bli klassifisert som legemidler.

  Da jeg drev å undersøkte import av medsiner med Tollvesnet og Legemiddelverket, mener jeg å huske at privatimport via innreise og forsendelse fra EØS/EU er lovlig, men at det ikke er lov å foreta privatimport via forsendelse fra USA (innreiser er visst lovlig).

  Du kan lese mer om privatimport i “Forskrift om tilvirkning og import av legemidler” her:
  http://www.lovdata.no/for/sf/ho/to-20041102-1441-005.html

  §3-2 er den du er berørt av.

  Det som jeg tror Posten etterspør er følgende: “Det må kunne dokumenteres overfor tollvesenet at legemidlene er til personlig bruk og er lovlig ervervet i innkjøpslandet.”

  Dette er jeg ikke sikker på, men jeg mener å ha lest at etter 2 uker vil forsendelsen bli returnert avsender eller destruert.

  Du kan prøve å bruke følgende argument (hentet fra forskriften): “Statens legemiddelverk kan gjøre unntak fra forbudet mot import ved forsendelse fra tredjeland når særlige grunner knyttet til menneskers eller dyrs liv eller helse taler for det.”

  Nyttig side: http://www.legemiddelverket.no/templates/InterPage____29094.aspx?filterBy=

 • Bethen

  Hmm…Det er sannelig ikke lett å finne ut av dette her.

  Har kommunisert med Posten og Tollvesenet idag, og fått beksjed om at jeg må søke spesialimport hos Statens Legemiddelverk. Men jeg vet ikke etter hvilke kriterier de evt. kan godkjenne. Posten har også bedt om legeerklæring, men ikke forklart hva som skal stå i den.

  Jeg har scannet inn og sendt siste siden i behandlingsplanen min til Posten. Dvs. konklusjonen (diagnoser mm.) og behandlingen som foreslås.

  Da er det opp til Legemiddelverket å gi spesialtillatelse. Det blir spennende å se hva de krever for å innvilge det.

  GRUNNEN til at ProPack er stoppet i tollen er høyere innhold av vitamin C og vitamin E enn det som er tillatt i Norge, samt at den inneholder Bromelain og PABA.

  Jeg får bare krysse fingre og tær og håpe jeg får pakken ut av tollen. 🙂

  Hilsen Bethen

 • Minerva

  Hei,

  Jeg har sålangt kun måtte betale toll og mva for å få pakkene mine ut fra posten. Da jeg imidlertid skulle kjøpe aminosyrer, bl.a. tryptophan, som det ikke er lov å markedsføre i Norge, ringte jeg et apotek i Kiel, Tyskland, som hadde det. To så båten til Kiel (lå mesteparten av turen i lugaren, men det er greit nok) og fikk så med meg medisinene uten noe mer om og men. Ja, turen kostet litt, men med spesialtilbud ble det billigere enn innføring i Norge. Pluss – jeg fikk medisinen raskt.

  Jeg vet at mange av dere bor andre steder i landet, slik at en slik tur ikke er for alle, men sjekk om venner og bekjente skal ut på tur og bruk nettverket deres.
  Jeg har prøvd å legge til side min frustrasjon over norsk helsevesen og tollvesen, og fokusere på proaktiv handling. Det er ikke lett, men ellers tapper det meg for alt for mye krefter.

  jeg har også brukt et nettapotek som heter Mijnapotheek.nl. Her står alt på nederlandsk, men jeg fikk tak i Lipothion (Nutrisan merke) billigere enn det ville koste direkte fra Nutrisan.
  Når det gjelder B-12 sugetabletter som mange bruker her, så har Life extension i USA akkurat nå salg på dem (USD 6,40 per flaske), noe som er kjempebillig. De krever en del frakttilleg for å sende til Norge, men dersom man bestiller 10 stk, så blir det fremdeles rimeligere enn å få enkeltflasker fra Belgia.

 • Bethen

  Hei Minerva

  Det er nå ekstra strengt fra USA. Frustrert??? Ja, en får forstå det den som vil. At det skal være lov å bestille fra et EU land, eller hente selv både fra EU og USA, men ikke lov til å bestille fra USA i Posten.

  Jeg har en plan B hvis det skjærer seg med denne ProPAck’en og det er å bestille på nytt, til postboks i Sverige, og be en i familien hente. Jeg kan ikke selv.

  Men det er alstå en mulighet for at det løser seg. Det er jo uansett hyggelig å blidra til å lønne funskjonærer rundt om kring for menisngsløst arbeid, da. I sysselsettingen ånd 🙂

 • Minerva

  Life extension har en dansk agent
  Gitte Friis
  som kan bistå med import. Det er tross alt bedre å få dyr medisin enn ingen medisin…

 • Minerva

  la ved e-mailadresse, men den ble sensurert. Det danske firma heter lifecare, så får du sette sammen navn og firma 😉

 • drstockmann

  LifeCare Europe ApS
  Tlf: +45 70206900
  E-post: gitte@*nospam*lifecare.dk

  Ta bort *nospam* fra adressen. Jeg skrev det inn for at ikke spam-roboter skal fange opp adressen og sende søppel-e-post til den.

 • Bethen

  Takk for det, Minerva! Da har jeg en mulighet til. Jeg har skrevet til Antverpia også, det kan jo hende at de kan skaffe produktene fra ProHealth også.

  Hilsen Bethen

 • Bethen

  Jeg har søkt Statens Legemiddelverk om innførselstillatelse for ProPack, og har fått det innvilget. Jeg scannet siste siden i behandlingsplanen siden de trengte legeerklæring, og la ved link til produktet på http://www.ProHelath.com, og link til en kort presentasjon av professoren.

  For øvrig går det an å betille via Antverpia, men det blir dyrt. Da må vi betale toll og frakt, både til Belgia og til Norge, pluss evt. påslag til apoteket.

  Godt at det løste seg 🙂

  Hilsen Bethen

 • Anonymous

  Så bra at det gikk i orden! Søkte du først etter at den ble stoppet i tollen, eller før bestilling?

 • Bethen

  Den ble stoppet i tollen først.

 • Bethen

  Nå fikk jeg tillatelsen i posten. Det er en engangstillatelse, og ikke noe å basere seg på i fremtiden.

  De som skal bruke Pro Pack må bestille det fra Antverpia eller via reg. fritaksordningen av et norsk apotek, da med resept fra norsk lege.

 • Cathrine

  Er det noen i Oslo-området som har en flaske Nexavir å selge/låne meg?

  Jeg har vært uten Nexavir i over 2 uker nå. Jeg gikk tom dagen før jeg var på time i Brussel, men Himmunitas hadde ikke fler på det tidspunktet. Jeg overførte penger med en gang og har ventet på pakken siden. De har hatt Nexavir inne en stund nå, men har ikke sjekket om pengene mine er kommet inn ennå. Jeg har selvfølgelig ringt og sendt mail flere ganger.

  I dag fikk jeg beskjed om at KDM kommer til Norge i løpet av neste uke og vil sende Nexavir med posten da.

  Dette ser ut til å ta sin tid – derfor lurer jeg på om jeg kan få kjøpt en ampulle, eventuelt legge igjen “depositum” for så å gi en flaske tilbake når jeg får dem. Det er så dumt å få så langt avbrekk i behandlingen nå som jeg var så godt igang.

  Noen som føler seg kallet??? 🙂

  Hilsen Cathrine

 • drstockmann

  Hvis du kan til takke med en trønder, så kan jeg sende deg en ampull med posten i dag 🙂

 • Cathrine

  Tusen takk for hjelpen 😀

 • Anonymous

  Har du fått din Nexavir fra klinikken, Cathrine? Jeg venter spent jeg også.

  Betalte ca samtidig med deg, og ble lovet det samme som deg forrige uke, at de skulle sendes fra Norge denne uka. De lovde også å sende mailbekreftelse på at pengene var mottatt på mandag, men det har de ikke gjort enda… Ikke fått tak i rette vedkommende på klinikken på telefon denne uka, så jeg vet ikke om pengene er mottatt og Nexavir er sendt, eller om jeg må vente enda lenger.

 • Cathrine

  Jeg fikk Nexavir i dag, med bud.
  Himmunitas ga meg ingen bekreftelse på at de hadde mottatt penger, men jeg ringte klinikken på onsdag og da sa de at Nexavir var sendt med bud. Fikk beskjed om at det ville ta ca 4 dager. Helt uten forvarsel kom budet i dag 🙂
  (Bra man er mye hjemme)

 • Anonymous

  Så bra du har fått din. Jeg fikk heller ingenting i dag… Må prøve å ringe igjen til uka.

 • Måne

  Jeg fikk Nexavir i går, bestilte og betalte for ca.en og en halv uke siden..

 • florence

  Da har du vært riktig heldig, Måne!
  Jeg bestilte Nexavir i god tid, trodde jeg, 11.feb, pr telefon og sendte e-post og penger samtidig.5.mars etterlyste jeg forsendelsen og det ble sagt at den var sendt.16.3.ringte jeg igjen for å sjekke hvem de sender med for å kunne etterlyse forsendelsen. Da fikk jeg vite at pengene var mottatt og bestillingen lå fortsatt på klinikken! Jeg sa da at det var ingen vits i å sende ettersom jeg skal dit 31.3. Får derfor et avbrudd på 2 uker. Noen som har erfart det og om det har noen betydning, annet enn at behandlingen strekkes ut i tid?
  Det ser altså ut til at de har en noe uregelmessig praksis med forsendelser og må følges opp. Lurt å kjøpe så mye du har bruk for og de kan levere når du er der (de hadde ikke nok for tre mndr da jeg var der i desember).

 • Sun

  Hei Florence og andre:

  Ver obs på at nå må Nexavir forhåndsbestilles/betales via bank FØR en reiser til Himmunitas.
  Ei eg kjenner fekk ikkje kjøpt Nexavir på vanlig måte (ved time)
  Himmunitas hadde nettopp blitt pålagt å gjere det på ein ny måte, via en spesiell bank.
  Ring dit og spør om du kan få utlevert Nexaviren du har bestilt/betalt når du likevel skal til Himmunitas.
  Eg veit ikkje meir enn dette…

 • Måne

  Når jeg bestilte, sendte jeg en mail med bestilling og forespørsel om prisen var det samme som før, noe jeg raskt fikk svar på at den var. Svarte da på denne ved å si at pengene nå er overført.. Vet ikke hvorfor det gikk så greit, men kan hende det har å gjøre med at jeg purret(fortvilt) noen ganger pr tlf forrige gang jeg bestilte. Tror nok som Florence at det er litt uregelmessig praksis, og at man bare må purre. Har ikke fått kvitteringen fra Himmunitas enda, men har jo bankkvitteringen da..

 • Anonymous

  Her er det gjort akkurat det samme som deg ang sende kvitteringen nedover med det samme det var betalt. Men likevel fikk vi beskjed om at de måtte de vente til de fikk tilgang til banken og så overføringen på egenhånd. Har som sagt purret flere ganger pr telefon.

  Har dere også fått beskjed om at det kun er en person som styrer med dette på klinikken? Og er det noen som et arbeidstidene til denne personen? Syns hun stort sett enten “ikke er på jobb i dag” eller “akkurat har gått”.

 • Anonymous

  Noen som VET arbeidstidene, skulle det være 😉

 • Janne

  Tror nesten det er flaks/uflaks. Jeg fikk nexavir i løpet av en uke, ble veldig overrasket over at det gikk så fort.

 • MikkeMus

  Hei.
  Så vidt jeg har forstått er Nexavir damen på jobbe mandag og fredag. Det har vært sånn de gangene jeg har ringt men det kan ha vært en tilfeldighet.

 • Bethen

  HJEELP! Nå ligger medisinbestillingen min fra Antverpia hos TNT, og jeg får følgende beskjed:

  Har du resept fra lege for å få inn disse varene? hvis ikke får vi ikke fortollet det inn og må returnere eller destruere varene.

  Dette kan da ikke stemme!!! Er det noen som har opplevd tilsvarende? Jeg har sendt siste siden i behandlingplanen og håper på det beste, men nå kan jo VSL3 en bli ødelagt hvis det drøyer.

 • drstockmann

  Har du mottatt resepter (for det du har bestilt) fra KDM i posten? Hvis ja er det bare å sende kopier av de til TNT per faks. Hvis ikke bør du kontakte Himmunitas for å få tilsendt resept / kopi av reseptene. Sjekk ogå med apoteket, det kan hende apoteket har fått reseptene direkte fra Himmunitas etter at du sendte inn bestillingen din. Du trenger bare reseptene for å få forsendingen gjennom tollen.

 • Bethen

  Takk, jeg har fått det samme rådet fra Minerva på det utmerkede nye forumet ditt. Problemet er at vi som ikke har vært i Belgia aldri har fått noen resepter. Men jeg skriver en mail til Antverpia og Himmunitas nå for sikkerhets skyld.

  Hilsen Bethen

 • Måne

  Jeg venter også på medisiner som er i tollen i Brussel nå. Jeg ble spurt fra Himmunitas om de skulle sende resept til Antverpia, noe jeg svarte ja til. Rart at det ikke er rutine..

blog comments powered by Disqus