Fra bladet ingen kjøper, men alle leser

I ukens utgave av bladet ingen kjøper, men alle leser (Se & Hør) er det en 3-siders reportasje om Hanne på 16 år, som var døds-syk med M.E. og som har blitt frisk ved hjelp av Lightning Process.

Jeg skal ikke betvile at Hanne har vært syk og at hun sikkert er mye bedre nå, det ser jeg bl.a. på “før og etter”-bildene.

MEN:  Live Landmark og Vibeke Hammer, begge LP-coacher fra firmaet Aktiv Prosess, skal ha “skryt” for måten de klarer å markedsføre seg selv og LP på.  Gang på gang klarer de å få en ukritisk presse til å skrive om deres “behandling” og linke til deres hjemmeside.  At begge har en enorm økonomisk egeninteresse i å “behandle” M.E.-pasienter, ikke har formell kompetanse til å uttale seg om sykdommen og samtidig betaler royalties for hver enkelt “behandling” til Phil Parker, ser ikke ut til å være av interesse for en såkalt kritisk presse.

This entry was posted in ME-behandling. Bookmark the permalink.
 • http://www.tiredofme.com Hege

  Kunne ikke vært mere enig!

 • Sun

  Ja, enig!
  Skulle nesten tru at den såkalt kritiske presse
  også får royalties for reklameplass…

 • http://viktorviktorsen.blogspot.com Viktor Viktorsen

  Hei! Har dere tipset Dagens Medisin om dette?! Dagens Medisin hadde nylig oppslag. Noen må da avsløre denne humbugen. Live er visstnok datter av en avdød lege. Holder det som vitenskapelig dokumentasjon for LP? Bare lurer…

 • Minerva

  Hei,

  Har hatt flere mail til/fra en journalist fra Dagens Medisin vedr. en artikkel om LP han skrev i slutten av 2007. Har også formidlet kontakt mellom ham og en venn av meg som er psykolog, og som kaller LP “kvakksalveri”. Har postet mailen hans et annet sted på denne bloggen.

  Jeg har nå kommet dithen at “Dagens Medisin” ikke er upartisk og at de såkalte “medisinske journalister” ikke gjør godt nok forarbeid til artiklene sine. Han jeg refererer til sa at han trodde at det var “nok” å intervjue en LP coach……

  Jeg tror ikke lengre på det som skrives i Dagens Medisin, men henter heller min medisinske informasjon fra andre kilder.

 • jau

  Jeg forstår at mennesker som har opplevd slike ekstreme ting i livet ønsker å få ut sin historie. Samtidig forstår jeg ikke hvorfor så mange av disse som har vært på LP skal gå ut i media mer enn 1 gang, i alle mulige forskjellige medier. Hanne har jeg lest om 2-4 ganger før, etter det jeg kan huske. Andre som hun Marit Sofia (eller hva det var), har sikkert vært ute 5 ganger. Mitt valg hadde i alle fall IKKE vært Se og Hør. Historien til denne jenta er jo helt utrolig, men alle historier i slike bladet er jo det, så da mister den sin verdi og seriøsitet.

blog comments powered by Disqus