Dagens konsultasjon med KDM på Lillestrøm

I dag har jeg vært på oppfølgingstime hos KDM på Lillestrøm.  Men før timen var vi 5 stk. som møttes for en hyggelig prat på jernbanecaféen, det var hyggelig å treffe noen av de som en kun kjenner fra bloggen.

Klinikken var trivelig (hvis en kan bruke en slik beskrivelse) og personalet var hyggelige, jeg fikk til og med satt en B12-sprøyte (hadde med B12 selv) uten problemer (ikke det at jeg normalt sett har det).  Jeg fikk høre at de nå kunne gjøre alle prøvene på Lillestrøm nå, bortsett fra efforttesten, men den kan gjøres på ganske mange andre legesentre i Norge.  KDM var litt forsinket, men jeg hadde god tid og når min tid kom hadde jeg en hyggelig prat sammen med han og en av de norske legene.  Jeg fikk god tid inne på konsultasjonen 🙂  Så nå venter nye prøver på meg (måtte vente 4 uker fra jeg avsluttet antibiotika-kuren) og en ny time i juni med svar på prøveresultatene og en plan for videre behandling.  Og jeg fortsetter med de samme medisinene som nå (minus antibiotikaene) frem til da.

Ellers så kan jeg “avsløre” at ting går riktig så bra med meg for tiden.  De siste ukene har jeg, som vanlig, arbeidet for fullt, men nå merker jeg mye mindre til plagene og blir ikke like fort sliten.

Nå er jeg i Oslo og skal ut å spise 🙂  Jeg blir her til i morgen kveld. 

PS.  Søk på ordene “ME” og “behandling” på google.com, det er ikke LP som kommer opp 🙂  Blandt de 10 øverste treffene finner du forumet 🙂

This entry was posted in Min behandlingsblogg. Bookmark the permalink.
 • Cathrine

  Det var veldig hyggelig å treffe deg i dag 🙂
  Beklager igjen at jeg måtte kaste inn håndkle så tidlig, men formen var ikke på topp 🙁

  Håper du får et hyggelig opphold i Oslo. (Beste byen i verden)

 • drstockmann

  Det var hyggelig å treffe deg og 🙂 Ingenting å beklage at du måtte dra litt tidligere, har en ME så har en ME 😉

  Det kommer vel flere slike ME-treff. . ? (Jeg skal i hvertfall til Lillestrøm både i mai og juni).

 • pila

  Vet du når KDM kommer til Lillestrøm i mai?

  Fint å høre at dere hadde hyggelig treff.

 • drstockmann

  Det vet jeg dessverre ikke. Jeg skal dit den 7. mai, men det er for å ta noen prøver, men kanskje han er der da og? Uansett så må du jo ha time for å treffe han.

 • pila

  Ja, jeg venter på time men klarer nesten ikke vente lenger;), er så spent!

  Det har blitt sagt her inne før at disse ukene kan føles litt lange. Syns det har gått ganske fort til nå, men nå nærmer det seg en time og jeg er vel bare litt utolmodig.

 • Cathrine

  KDM kommer til Lillestrøm 🙂
  Jeg vet at han i hverfall er der den 6. og 7. mai.

 • vivi

  Jeg synes også at det var flott å treffe dere andre på kafeen i dag! Er nettopp kommet hjem, Lillestrøm er et stykke fra Bergen. Som forresten er beste byen i verden, det trodde jeg da var noe alle visste? 😉

 • perzillas

  Dette var interessant og oppløftende lesning! Takk – og lykke til!:)

 • perzillas

  Noen som vet hva det koster å bli undersøkt med tilsvarende prøver på Lillestrøm?

 • drstockmann

  Minimum det samme som i Belgia. Det kan komme noen ekstra kostnader i tillegg; klinikken på Lillestrøm skal ha sine kostnader dekket, frakt til lab-ene. De tilbyr ikke “effort-testen”, men den er rimelig standard og kan utføres nærmest hvor som helst.

 • Karo

  Hei.
  For spytt og avføringsprøver koster prøveglassene kr 500,-, 175-275 USD for analysen, kr 1100 i frakt fra Oslo til USA.

  For blodprøvene er det antydet kr 15.000,-

 • Sunshine

  Hei!

  Godt å høre a det går framover for flere av dere, og at erfaringene fra konsultasjonen(e) på Lillestrøm er gode. Alle positive ting som formidles her inne gir meg håp og tro på at det er mulig å bli frisk etter maaange (ufrivillige) år på sofaen. Så takk for det! 🙂 Selv har jeg vært hos KDM i Belgia og venter fremdeles på prøveresultatene. Jeg venter nå på 10.de uken, og lurer på om det er noen som vet hvor lang tid det tar før man får prøveresultatene? Jeg begynner å bli litt utålmodig, synes det dette tar fryktelig laaaang tid..:-)

  Hilsen Sunshine:-)

 • Anna

  Hei Sunshine.
  Eg har og vert i Belgia og venta på svara mine, men eg avtalte en tlf-avtale med professoren etter 5 veker slik at eg slepp reise nedover. Har du avtalt noko med klinikken?

  Anna

 • Sunshine

  Hei Anna,

  Takk for svar. Jeg har ringt Belgia å forhørt meg om prøvene var kommet og de kom for to uker siden. Så da må de vel snart være klare. Hørte i dag at KDM var på reise i USA så da er det vel kanskje derfor det tar litt ekstra tid. Jeg får vel bare smøre meg med tålmodighet. Den som venter på noe godt venter ikke forgjeves..:-)

  Sundhine

 • Anna

  Ja tolmodoghet er det vel mange innpå her som kan få fagbrev i snart! 🙂

  Håper du får svar snart. Er sjølv veldig spent..skal ringe han om 2 veke…

  Lykke til Sunshine!! :))

  Anna

 • Sunshine

  Takk og takk! Og masse lykke til til deg også! Håper du får den hjelpen du trenger..:-)

  Sunshine

 • Toto

  Hei!
  Det høres så mye mer fornuftig ut å finne ut hvorfor man er syk enn å bare lære seg å leve med det! Jeg har netop funnet ut at jeg har ME og mange brikker faller på plass – men selvfølgelig også et stort spørsmål – HVORFOR?
  Hvordan kan jeg komme i kontakt med KDM eller klinikken på Lillestrøm?
  mvh
  Toto
  🙂

 • drstockmann

  Helt enig med det Toto 🙂

  Kontaktinfo til KDM sin klinikk (Himmunitas) i Belgia finner du her: http://drstockmann.wordpress.com/2008/05/24/kdm-og-klinikken/

  Kontaktinformasjon til Lillestrøm Helseklinikk finner du her: http://www.lillestromhelseklinikk.no (Du finner telefonnr på venstresiden)

  Jeg har forstått det slik at det er en del ventetid på Lillestrøm etter som tilbudet har blitt kjent + at KDM følger opp sine eksisterende pasienter der. Men ring og meld din interesse så blir du satt opp på venteliste. Jeg tror du kan ha funnet den rette løsningen for deg 🙂

 • http://viktorviktorsen.blogspot.com Viktor Viktorsen

  Det er noen vannvittige priser det vises til! 15000 kroner, hvor og når betales det?

  Kontant, slik uten videre, eller over faktura?

  Vi lever i rike Norge, men uføretrygdede har sjeldent pengetrær i stua.

 • Anonymous

  Men det er jo ikke noe særlig dyrer enn i belgia.
  Det er selve testene som koster, ikke konsultasjonen. Og testene betales jo heller ikke av det offentlige

 • Karo

  Spytt og avføringsprøver betales direkte til lab i USA. Blodprøvene betales til klinikken, ingen faktura.

  KDMs utredning og behandling er kostbar, men vi er heldig som har fått et tilbud i Norge.

  Nå slipper vi lange slitsomme reiser, og får hjelp og veiledning på norsk;o)

 • http://viktorviktorsen.blogspot.com Viktor Viktorsen

  Ja, jeg er helt enig med deg i at nå er ME-syke heldige som slipper å dra til Belgia!

  Likevel, så stusser jeg på hvordan ME-syke på trygd skal makte å betale så store beløp sånn helt plutselig. Hva hvis man ikke har penger til å sende prøvene til USA – eller hvor de sendes?

  Jeg betviler ikke at prof.dr.KDM er dyktig og at prøvene er kostbare. Jeg bare er engstelig for at ME-syke plutselig står der uten å kunne betale for seg.

 • Anna

  Berre ein tanke… Har vi råd å la vere? Bedre å betale no, enn resten av livet….

 • Sun

  Heilt enig Anna 😉
  Før fekk vi beskjed om at ingenting kunne gjerast når en fekk ME (det seier dei fremdeles her i landet!!)men kven gidd å vere sjuk når det ikkje er nødvendig lenger, berre fordi dei må betale for det??
  Ikkje eg i allefall!!
  Dette skreiv eg i fjor:
  http://drstockmann.wordpress.com/2008/05/31/52/

 • Anna

  Nei koffor skal vi no vere sjuk lenger enn nødvendig…? Vi fortjena like mykje som “alle” andre å vere friske, og må eg betale for å bli det gjer eg gjerne det! Det er det absolutt verdt! 🙂
  Eg går framleis og venta på svar på prøvene og eg veit at eg har vore til rett lege:)Ein betalar no egentlig mykje når enn går sjuk, ikkje alle har sjanse til å jobbe, og “tape” masse penga på det. So koffor ikkje legge ut litt penga no og bli frisk og begynne jobbe igjen og “vinne” tilbake dei pengane på den måten. Vi må betale uansett korleis ein ser på det!

  Anna

 • http://viktorviktorsen.blogspot.com Viktor Viktorsen

  Jo, enig i det. Bare man er i stand til å betale. Det er faktisk ikke alle som er i stand til det. Hvis man er uføretrygdet.Og så lenge slike utgifter ikke dekkes av det offentlige. Mange ME-syke ville nok gjerne til dr. MeirLeir, men begrenses av prisen. Så dere som har penger til det får prise dere lykkelige!

 • Minerva

  Det er mange måter å “få” penger til behandling. jeg er også uføretrygded, men valgte først å låne penger til behandlingen, før jeg bestemte meg for å selge leiligheten min og flytte til noe rimeligere. Jeg og helsen min er verdt det.
  Du kan si at det er trist at jeg “måtte” flytte for å få behandling, og det er jeg enig i. Men ikke å få behandling ville være 1000 ganger verre. Jeg er blitt så mye bedre av behandlingen at det ikke kan måles i penger. Som det sies over – man skal leve, ikke bare eksistere. Å eksistere i en større leilighet eller leve i en mindre – ikke noe vanskelig valg for meg.

 • Karo

  Siden norsk helsevesen ikke kan tilby utredning eller behandling for ME er jeg er glad for at det finnes behandling for ME, selv det må betales selv.

  Man skal leve, ikke bare eksistere.

  Min unge datter har ME. Hun var tidligere svært aktiv, mens nå er skolegang, fritidsaktiviteter og sosialt samvær meget begrenset.

  Jeg skal heller tape penger på noe som ikke fungerer enn å spare penger på noe som kunne fungert.

  Uten helse har man ingenting, med god helse har man alt;-)

 • Anna

  Du kan få sagt det! 🙂
  Heilt enig…

  Anna

blog comments powered by Disqus