Varsler ekstrem flått-sommer – Flere vil bli alvorlig syke

“- Jeg er overbevist om at antall alvorlige sykdomstilfeller etter flåttbitt vil fortsette å stige, sier forsker Vivian Kjelland ved Universitetet i Agder som er i innspurten på sin doktorgrad om flått og borreliabakterien.”

Les artikkelen på VG Nett

This entry was posted in ME-behandling. Bookmark the permalink.
 • http://www.catalyzator.net Catalyzator

  Ja… Det er jeg overbevist om også fordi her har mine tpo samboere kommet inn døra med drøssevis flått på seg allerede i flere uker og til tross for at jeg dynker dem i nakken med reseptbelagte middel mot utysket så sitter det alikevel mengder i pelsen. Det er første året jeg har opplevd å se flått så tidlig iallfall så jeg tror nok at det er på tide å vurdere å innføre bråtebranntrening for samtlige brannkorps i distriktene for å begrense flåttbestanden.

 • Oda

  Hei, jeg lurer på om det er sånn at Borrelia kan framskape ME, eller om det “bare” blir tatt feil av pga like symptomer?

 • drstockmann

  Hei Oda!

  Pga at Borreliose er vanskelig å diagnostisere, kombinert med de dårlige testmetodene som benyttes i mesteparten av Norge (sykehuset i Vestfold et et unntak), er det min oppfatning at mange kan ha Borreliose uten å vite det. At en god del av disse får diagnosen ME skal du ikke se bort i fra. Borreliose er bl.a. et av eksluderingskriteriene for å få diagnosen ME, men det er vanskelig å utelukke noe du ikke kan påvise (dels pga dårlige tester).

  Et av problemene til en del ME-pasienter er at de har et svakt immunforsvar, de er dermed ikke i stand til å bekjempe infeksjonen selv. En flåttinfeksjon (Borreliose) kan gjøre stor skade hvis den få herje fritt og ikke behandles på skikkelig måte.

  Om en Borrelia-infeksjon kan medføre flere av de andre problemene en ME-pasient har vet jeg ikke, men basert på egne erfaringer tror jeg det.

  Her kan du lese mer om Borreliose: http://nhi.no/livsstil-og-helse/reisemedisin/sykdommer/borreliose-flattbitt-1737.html

blog comments powered by Disqus