Belgia eller ikke?

Det er noen uker siden jeg fikk bekreftet time hos Dr. De Meirleir i Belgia, men jeg har enda ikke vært hos han.  På søndagen bestilte jeg flybilletter til Belgia og nå er nesten alt klart, jeg sitter bare å teller dager og venter på at jeg kan reise nedover.  Men siden jeg først optimistisk skrev om at jeg endelig hadde fått time og frem til i dag, har jeg begynt å tvile på om det er en riktig beslutning å reise nedover til Belgia.  Det er flere årsaker til dette, men en av årsakene er at jeg har lest mer og mer om Lightning Process (LP).  Nå har jeg vært veldig skeptisk til LP og nærmest ment at det har vært en ‘bløff’ og at resultatene må ha kommet av en placeboeffekt.  Samtidig er det ikke til å komme bort fra at ca 1/3 av de som har vært på kurs rapporterer om betraktlig fremgang, en slik fremgang at de anser seg selv som friske.  Og det vil være veldig arrogant å ikke akseptere og respektere at noen ser ut til å ha effekt av LP.  Men hvis det er riktig slik jeg har forstått det, er det fortsatt 2/3 som har liten eller ingen virkning av LP.

Jeg har selv erfaring med bruk av alternative behandlingsformer, som homeopati og osteopati, og har selv erfart fremgang med bruk av disse formene for behandling.  Så jeg erkjenner at man på enkelte områder kan få virkning uten at den virkningen kan forklares med bruk av dagens kjente og vitenskaplige kunnskap.

Det finnes flere tråder på diverse ME-forum hvor ME-syke lovpriser LP og skriver om at nå er de blitt friske.  Det som jeg savner er at de samme personene skriver litt om hvor syk de var før de reiste og hva de var i stand til å gjøre før LP.  Samtidig så har jeg oppfattet det slik at betydningen av ordet frisk ikke betyr det samme som 100% frisk for en som har hatt ME og som har vært på LP-kurs.  Jeg har inntrykk av en som har gjennomført LP, og erklært seg selv frisk, i større grad er i stand til å gjøre ting han eller hun ikke kunne gjøre tidligere, spesielt med hensyn på det fysiske; som å gå en tur.

Det finnes derimot svært få tråder på diversen ME-forum som skriver om negative erfaringer med LP, Fawkes sin tråd er i så måte et unntak og anbefales en gjennomlesing, dette for at en skal få et mer nyansert bilde av LP.

Bortsatt fra usikkerheten med om LP fungerer, er prisene på LP-kursene noe av det som gjør meg mest skeptisk.  Prisene varierer fra 7000 og opp til rundt 17 000 for et kurs på 3 dager, og kursholderen har da fra 4 personer og oppover på sine kurs.  Samtidig må hver enkelte kursdeltaker akseptere og skrive under på, det som jeg oppfatter som, en sterk ansvarsfraskrivelse fra kursholderen om teknikken i det hele tatt virker.  Alt ansvaret plasseres på pasienten (kursdeltakeren).

Så hvorfor er jeg da i tvil om å dra til belgia?  Dr. De Meirleir er jo tross alt en av verdens fremste forskere på ME og en av de få legene som har utarbeidet en av definisjonene på ME.  I tillegg har jeg skriftlig fått bekreftet at 70% av pasientene blir signifikant bedre og at de har en “recovery rate” på 50%.  Samtidig så passer mange av de symptomene jeg har inn på de undersøkelsen og behandlingene han gir.  Og jeg vil dermed ha stor sjanse for å bli frisk.  Men det jeg hele tiden spør meg om er; hvorfor har ingen dratt til De Meirleir før, hvorfor finner jeg ingen blogger eller vitnesbyrd på internett om personer som har blitt bedre etter å ha besøkt De Meirleir?  Hvorfor informerer og anbefaler ikke ME-foreningen eller Menin ME-syke å dra dit?  Hvorfor anbefaler eller bruker ikke det norske helsevesenet Dr. De Meirleir sine metoder?

Selv om jeg er i tvil har jeg bestemt meg for å dra.  Før jeg bestilte flyreisen tenkte jeg mye og diskuterte frem og tilbake med mine nærmeste, før jeg sa følgende til meg selv:  “Jeg kan tvile så mye jeg vil, og det er ikke sikkert behandlingen er den rette for meg.  Samtidig så koster testene også en del å gjennomføre.  MEN, nå gir jeg f… og drar nedover uansett.  Jeg vet at det norske helsevesen ikke alltid bruker de rette resurssene som er til beste for pasienten, og jeg vet at andre har funnet hjelp og gode behandlingsformer i utlandet (f.eks. med tanke på kreft).”

This entry was posted in Min behandlingsblogg. Bookmark the permalink.
  • http://tordenlill.wordpress.com/ tordenlill

    Ønsker deg lykke til på reisen.
    Jeg følger spent med 🙂

    Tina

  • http://www.tornerose78.wordpress.com Marimor

    Jeg følger også spent med og glede rmeg til å høre hva han kommer fram til. Ikke minst håper jeg at behandlingn fungerer på deg.

blog comments powered by Disqus