Da er det bare å bli frisk da

Jeg fant en internettcafe like ved hotellet og skribler raskt ned noen ord.  Nå har jeg vært og truffet KDM, gjett om jeg var spent på resultatene.  Jeg snakket med KDM i over 1 time, ikke bare om sykdommen min.  Han er en ganske hyggelig person.  KDM skuffet ikke mine forventninger, og hadde funnet en rekke resultater på sine prøver.  Kroppen min har per dags dato bl.a. et dårlig imunforsvar og jeg har derfor lett for å få infeksjoner/sykdommer (fortell meg noe jeg ikke vet 🙂 og febersystemet er “koblet ut”.  Alle resultatene på prøvene som er funnet kan forklare situasjonen min og alle symptomene jeg erfarer, også de kognetive.  Jeg har fått beskjed om at jeg nå kan spise hva jeg vil :), til og med litt hvitt sukker (men ikke mye, for det vil forverre situasjonen min).  For det er i utgangspunktet ikke noe med maten (bortsett fra for øyeblikket hvitt sukker) som skaper problemene.

Det som skjer nå er at jeg har gitt KDM ansvaret for videre behandling.  Om noen uker skal jeg tilbake til Belgia for en ny og annen undersøkelse + at jeg starter på en behandling.  KDM regner (med visse forbehold enda) med at om ca 1 år er jeg frisk!  Jeg skal først få noe som gjør meg betraktlig bedre på kort tid.  Jeg er forsiktig optimist og for øyeblikket svært glad 😀  Behandlingen skal ikke være spesielt dyr – dvs billigere enn testene jeg foretok der for noen uker siden.  Regner med at NAV blir med å bidrar, har jo resultater som dokumenterer plagene nå.

Nå skal jeg innom hotellet før jeg går ut og feirer med en bedre middag.  Kommer trolig til å skrive mer utfyllende senere.

This entry was posted in ME-behandling. Bookmark the permalink.
 • Sun

  Hei 🙂
  Høyrest VELDIG bra ut!!!
  GRATULERER MED DAGEN!!!
  Dette er jammen spennande! Når skal du til Belgia igjen? eg har tie hos KDM den 20/5. Etter det skal han til USA sa sekretæren hans..
  Eg fekk avslag på NAV-søknaden, men har tenkt å klage, er mulighet for det. No er vi i alle fall minst to som sender inn resultata etter kvart..Er spent på kva han finn ut hos meg…
  Mvh Sun

 • drstockmann

  Hei Sun!

  Jeg har ikke fått svar på søknaden til NAV, men får jeg avslag så klager jeg. Hvis KDM finner noe på prøvene dine også anbefaler jeg deg å klage. NAV bør støtte en hver vitenskaplig behandlingsform som medfører gode utsikter til bedring, spesielt hvis den er godt dokumentert. Og prøvene (til KDM) du kan vise til er jo objektive og rettferdiggjør (i mine øyne) et besøk til Belgia for prøvetaking der.

  Når KDM er hjemme i Belgia bestiller han en time for prøvetaking; de skal ta en “biopsy” (http://en.wikipedia.org/wiki/Biopsy) fra magen. Så fort det lar seg gjøre reiser jeg til Belgia, sansynligvis i løpet av 2 – 4 uker. Jeg foretar alle behandling via KDM nå, tror det er raskere og bedre.

  Krysser fingrene for deg Sun, men ut i fra det jeg fikk vite i går tror jeg ikke det er nødvendig. KDM er uten tvil en dyktig lege og han kan sikkert hjelpe deg også. Lykke til!

 • Cathrine

  Hei!

  Kan man dra til dr. Meirleir uten å ha fått ME diagnose på forhånd?

  Jeg har nemlig “bare feberhode” uten feber, dårlig hukommelse, svimmel, palpitasjoner, ujevn pust/pustehunger og værking i knærne, men er ikke spesielt fysisk/kroppslig sliten. Er sjekket i alle ender hos min fastlege og har nå fått beskjed om at hun er ferdig med meg – kan ikke gjøre mer. Føler meg veldig “hjemme” i KDMs gruppe 1. Å, som jeg savner min friske hjerne!

  Fant Dr. Meirleir skadde RNase L molekyler hos deg?
  Hva gjøres i såfall med det? Jeg mener er det reverserbart, eller må du medisineres resten av livet?

  Hvis jeg drar til Belgia og prøver viser at jeg ikke har ME, kan den gode doktor allikevel behandle eller tar han kun imot ME pasienter?

  Har du selv tidligere forsøkt ting som olivenbladekstrakt eller papaya eller kvikksølvavgiftning? Noen bedring av det?

  Lykke til videre! Veldig hyggelig av deg å starte denne bloggen som gjør det lett for andre å følge med fra dag til dag på oppturer og forhåpentligvis ingen nedturer 🙂 Det blir spennende å følge med videre!

  Mvh Cathrine

 • drstockmann

  Hei Cathrine!

  Takk for lykkeønskningen, jeg håper også du blir bedre.

  Jeg kjenner meg forresten godt igjen i det utsagnet om at du savner din friske hjerne.

  Jeg har prøvd å svare på dine spørsmål så godt jeg kan.

  Dr. Meirleir (KDM) krever ingenting av deg før du kommer til konsultasjon; ingen diagnose eller henvendelse fra lege. Han er allmennlege (med doktorgrad), forsker og ME-spesialist, og setter selv en diagnose ut i fra sine konsultasjoner og undersøkelser.

  Du bør derimot ha dekning på kontoen for å betale for besøket og undersøkelsene. Per dags dato er det uklart om NAV vil støtte en slik behandling, du bør i utgangspunktet regne med at du ikke får støtte. Sun og jeg har begge søkt NAV om støtte, Sun fikk avslag og jeg avventer fortsatt svar. Som tidligere nevnt, så bør du beregne kr 23-25 000 til reise, 3 dagers opphold og undersøkelser.

  Hvis du drar til Belgia og besøker KDM, kan turen og undersøkelsene (slik jeg ser det) få 2 utfall:

  1. KDM finner årsaken til din ME/plager/noe som bør behandles. Hvis det er tilfellet vil du få en uttalelse (oversikt over prøveresultatene og det som må behandles) og en behandlingsplan. Så for å svare direkte på spørsmålet ditt; har du ikke ME vil du uansett få vite resultatet av prøvene og hva som feiler deg.

  2. KDM finner ingenting spesielt på sine prøver. Da er det ikke stort han kan gjøre og du må returnere tilbake til Norge uten noen nærmere løsning på dine plager.

  Normalt sett må du ta med uttalelsen og behandlingsplanen til din lege i Norge, som så vil ha ansvaret for deg og din behandling. Jeg har valgt å la KDM ha alt ansvaret for min behandling, noe som betyr noen flere turer til Belgia. Jeg skal fortsatt gjennom en del prøver til (de ekstra prøvene skal jeg også ta i Belgia) og har ikke startet på behandlingsplanen enda, så jeg må komme tilbake med mer info om det senere.

  Jeg tror alternativ 1 er mer realistisk enn alternativ 2, men når det gjelder ME kan man ikke utlevere garantier.

  Hvis du bestemmer deg for å dra til Belgia for å ta prøvene, så vil jeg anbefale at du tar alle prøvene i Belgia. Du vil få info av staben til KDM om at noen av prøvene kan du også få utført i Norge, men jeg valgte å få utført alle prøvene i Belgia. Dette pga at ingen av prøvene i Norge har gitt noe utslag, men i Belgia fikk de fullt av utslag. Jeg vet ikke om det er forskjellige teknikker som brukes, men KDM bruker bl.a. noen unike prøvemetoder. KDM fant bl.a. ut at jeg hadde hatt Borrelia (en bakterie som blir overført fra flått), men at kroppen min hadde bekjempet den. Det fant ikke spesialistene i Norge ut. De prøvene du også kan ta i Norge er uansett de billigste og koster totalt mellom 1-2000 kr.

  Ang. RNase L: Jeg har ikke hørt noe spesifikt fra KDM om dette, men jeg har per dags dato et dårlig immunforsvar, så jeg tror nok han fant noe av dette ja. KDM sa uansett dette om mine problemer; “it’s all treatable”, så det er bare å starte å bli frisk.

  Jeg mener at alle bør foreta en selvstendig vurdering av om de vil dra til Belgia og besøke KDM, og jeg skjønner at folk er i tvil om dette kan hjelpe for dem. Jeg har lagt ut denne bloggen for at folk skal kunne få info om behandlingen og vurdere selv om dette er noe for dem. Jeg kan i hvertfall anbefale det på det sterkeste og er kjempeglad for at jeg tok turen til Belgia. Jeg er ikke en kjempestor tilhenger av Lightning Process (LP) og mener at skal folk først bruke 15-20 000 på noe, så bør de prøv dette fremfor LP.

  Jeg har selv prøvd “behandling” med papaya. Etter 1-2 måneder forsvant det meste av hjernetåken, men jeg er ikke så sikker på om det var papayaen som var årsaken. Jeg har samtidig tatt høye doser av naturlige (= ikke-syntetiske) vitaminer og antioksidanter. Jeg har også prøvd VegEPA og tror det kan ha en positiv effekt. Skal du prøve VegEPA, bestill det fra England, det billigere selv etter fortollingen. Bestiller du herfra; http://www.thevegepaformescheme.com/ støtter du også ME-forskning. Jeg vil også anbefale NDS Probiotic 780; det er bakterier som er bra for magen. Det er sagt at 70-80% av immunforsvaret ligger i magen og har du f.eks. Candida bør du prøve å gjennopprette balansen. KDM bruker selv en annen type Probiotic som er bedre og består av mange flere bakterier.

  Hmm, ble et lang svar dette her.

blog comments powered by Disqus