"Lyme borreliose den nye store sykdomsimitatoren"

Jeg fant denne artikkelen på Internett akkurat nå.  Den er skrevet av Øystein Brorson, overbioingeniør ved mikrobiologiskavdeling, Sykehuset Vestfold og 1. lektor ved Bioingeniørutdanningen, Høgskolen i Østfold.

Jeg har ikke rukket å lese hele artikkelen selv, men legger den ut slik at de som er interessert kan lese den.

Mer info om Borrelia finnes i tillegg på Wikipedia:  http://no.wikipedia.org/wiki/Borrelia  Der står det bl.a
 
“Diagnosemetoder ved borreliose og lymesykdom er omstridt. I Norge diagnostiseres borreliose vanligvis ved en blodanalyse kaldt ELISA metoden, klinisk undersøkelse og eventuelt spinalpunksjon. Spesialister mener at borreliose først og fremst diagnostiseres ved klinisk undersøkelse og at ELISA metoden ikke lenger er en kvalifisert diagnosemetode for denne sykdommen. Den danske forskeren Marie Krohn, hevder at ELISA metoden kun finner 25 % av de reelt syke pasientene.

Enkelte mer avanserte laboratorier bruker i dag en metode som kalles Western Blot. Sentralsykehuset i Vestfold har et av de få laboratoriene hvor denne metoden benyttes. En annen metode som brukes i enkelte land som USA, kalles Bowen metoden.

På grunn av utilstrekkelige analysemetoder og manglende kunnskap om borreliose, hevder enkelte spesialister at mange med lyme sykdom blir feildiagnostisert med fibromyalgi syndrom og/eller kronisk tretthetssyndrom også kalt ME. Se dr. Brorsons artikkel om boreliose som den store sykdomsimitatoren.”

This entry was posted in ME-behandling. Bookmark the permalink.
 • Sun

  Ja, ganske skummelt…
  Dette er laga av kollegaen til Brorson,
  Per Bjark:

  http://www.legeforeningen.no/asset/39108/1/39108_1.ppt#259,6,Stadier av Lyme borreliose:

  Både Brorson og Bjark var med i PULS 2.juni-08

 • drstockmann

  Ja, jeg husker jeg så det innslaget. Så det var det de 2 som var med der.

  Det er det samme programmet KDM er med på. For de som ikke så programmet eller ønsker å se det på nytt: http://www1.nrk.no/nett-tv/klipp/373578

 • tussen

  Det finnes masse borellia/lyme-info på dette forumet: http://sunshine35446.yuku.com/forum/view/id/72

 • Carina

  Om ni klickar på nedanstående länk, så kommer Ni direkt till det “nya” norska borreliaforumet med massor av bra info om borrelia:
  http://sunshine35446.yuku.com/forums/95

 • Carina

  Jag läste förresten i EuroLyme (ett engelskt borreliaforum) att 75% av dom som nu har fått borreliadiagnos i england, tidigare har haft diagnosen ME.

 • drstockmann

  Takk for linken Carina, jeg skal legge den til under lenker-meyen til venstre. Det som stod i EuroLyme kan jeg godt tro er sant, de testene som brukes i Norge blir ofte kritisert for ikke å være gode nok.

 • Anonymous

  Jeg har lest om kolloid sølv brukt mot borreliose. Brukes ikke dette i Norge?

blog comments powered by Disqus