To the treating physician

Etter nok en dag på min kjedelige jobb, var det gledelig å komme hjem å finne en stor konvolutt i postkassen.  Den var sendt fra Belgia og stemplet med A prior, så det var ingen tvil om hvem avsenderen var.

Innholdet var 4 sider epikrise og kopi av alle prøveundersøkelsene mine, men best av alt; EN BEHANDLINGSPLAN 😀

Epikrisen var detaljert, men slo fast det guru Harald Nyland allerede har fortalt meg tidligere;  “This patient suffers from ME/CFS (WHO 93.3).”  Men i tillegg skriver KDM at diagnosen ikke er basert på symptomene, men på “pathophysiological mechanisms which can lead to the symptom complex which we call ME”.

“The proposed treatment” består av 12 punkter, så nå skal det handles medisiner og jeg SKAL bli FRISK!!!

This entry was posted in Min behandlingsblogg. Bookmark the permalink.
 • Bethen

  Gratulerer med behandlingsplanen som du har ventet på så lenge!

  Lykke til med behandlingen! Dette blir spennende.

  Fint om du holder oss oppdatert på hvordan du får tak i medisiner mm. Hvor lang tid vil behandlingen ta?

  Hilsen Bethen

 • flower

  Så bra at du endelig kommer i gang 🙂

  Det med epikrise… er det noe som han skriver uppfordret sammen med behandlingsplanen, eller må man si fra spesifikt om at man vil ha det?

 • Sun

  OI 😀
  No blei eg veldig glad 😀
  Endelig blei det din tur “drstockmann”!
  Blir kjempespennande å fylgje med dette spennande eventyret vidare!!

  Klem frå Sun

 • Sun

  Hei Flower:-)

  KDM skriv epikrise uoppfordra.
  Anbefalt behandlingsplan står på slutten av epikrisa. Den er skreve på engelsk,(i allefall mi)og er veldig oversiktlig og grei. Var til kontroll på sykehuset denne veka, og hadde med epikrisa/behandlingsplan og prøvesvara frå KDM. Eg spurde legen om dette kunne leggast i journalen min, og fekk til svar at det såg oversiktlig og greit ut, og var skreve på engelsk, så den var grei. Ho skulle sjå på det ilag med legeteamet sitt, og scanne den og dei viktigaste prøvearka. Ho syntest det var interressant, og såg at behandlinga hadde virka positivt på meg så lang, og var spent på å sjå meg att til kontroll om eit år…Eg hadde laga ei lita mappe med eit foredrag av KDM, diagnoseark for ME, og adr/telefon til Himmunitas. Det ville ho også svert gjerne ha.
  Så det var veldig positivt!

 • vivi

  Hei og gratulerer! Forstår at det er godt å endelig komme i gang! Vil du si noe mer om behandligsplanen?

  Hilsen Vivi

 • flower

  Takk for info, Sun 🙂

  Godt at du har et så interessert legeteam rundt deg også her i norge. Blir veldig spennende å se om ett års tid, ja… 😉

 • Cathrine

  ENDELIG!! Gratulerer og lykke til 🙂

  Hilsen Cathrine

 • håpefull

  Hei igjen…
  Gratulere masse “drstockmann”, endelig, å det må være en fryd..
  Du har jo ventet så utrolig leeeeenge..!! Jeg var hos Professoren 8. og 9. sept. og venter veeeeldig på svar. Går på dietten og snakker jevnlig med Diettisten. Men ikke noe svar på prøvene ennå.. Teller dager og uker..Spent spent spent.. Og du har ventet kjempe lenge så kan ikke forstille meg hvordan du har ventet.. Masse masse lykke til.. Er så utrolig glad for disse sidene her. Leser her nesten hver dag, selv om jeg ikke orker skrive hele tiden…:)

 • drstockmann

  Bethen, flower, Sun, Vivi, Cathrine, håpefull: Takk skal dere ha 🙂

  Bethen: Oppdateringer skal komme jevnlig. Det kommer en post om hvor og hvordan jeg får tak i alle medisinen + de andre preparatene jeg trenger ganske snart. I første omgang skal jeg gå på disse i 2 måneder også skal jeg treffe KDM for en ny konsultasjon i januar.

  Flower: Som Sun skrev, så får du automatisk en epikrise.

  Sun: Jeg ble glad jeg og 🙂 Og som alle vet så ender alle eventyr godt.

  Vivi: Ang. behandlingsplanen. Det er ikke så mye hokus pokus egentlig, uten at jeg vil gå i detalj om hva slags medisin og preparater jeg har fått foreskrevet. Behandlingsplanen går ut på å ta medisinen/preparatene i 2 måneder for så å treffe KDM for en ny konsultasjon (for å se om det han har foreskrevet fungerer). Det handler om å bekjempe problemene, gjenopprette balansen i og styrke kroppen.

  Cathrine: Ja, endelig! 🙂

  Håpefull: Er det noe jeg har lært, så er det å være tålmodig og ikke ta noe på forskudd, men likevel være optimist. “Hold ut”, av og til tar ting litt tid, men svarene dine kommer nok snart. Hyggelig å høre at du er en fast besøkende, du er alltid velkommen.

 • MikkeMus

  Hei.
  Jeg var hos KDM 18. august og har ikke hørt et kvekk. Jeg har ringt og purret en gang. Hvor lenge måtte du vente?
  Hilsen
  VenteMikke

 • drstockmann

  Hei MikkeMus 🙂

  Jeg fikk svar på de første prøveresultatene etter ca 4-5 uker. Jeg fikk beskjed om at noen ny undersøkelser var nødvendig og at de skulle trolig kunne la seg utføre om ca en måned. Disse undersøkelsene ble til slutt utført ca 2,5 måned etter at jeg fikk de første resultatene.

  Årsaken til at du ikke har fått svar kan være forhold som ligger utenfor KDM sin kontroll (f.eks. eksterne laboratorier, osv.), men han reiser også en del, samt at han forsker og foreleser, så det kan også være noe av grunnen til at resultatene er forsinket. Ventetiden på resultatene føles sikker ganske lang og jeg regner med at du ønsker svar så fort som mulig. Jeg ville ventet i ca en måned fra sist du purret på de, hvis jeg ikke hadde mottatt noe da ville jeg ringt en gang til og spurt hvordan det lå an.

 • håpefull

  Hei alle sammen.. Vil meddele at jeg endelig har fått mine etterlengtede svar fra Professoren. De kom på mail på fredag. Og det var deilig, for nå har jeg ventet lenge, er hele 10 uker og 3 dager siden jeg var i Belgia. Veldig glad jeg fikk det på mail. Var litt overveldende lesing med engang. Med etter å ha roet meg litt og fått fordøyd det hele og lest det flere ganger, er jeg bare superglad for at jeg nå endelig får hjelp og en BEHANDLINGSPLAN..Jippi jippi!!! Jeg hadde ikke diagnosen ME/CFS før jeg dro til KDM. Jeg har mange andre diagnoser, men var selv sikker på at jeg haddde ME. Og det er nå bekreftet svart på hvitt sammen med en rekke andre funn og diagnoser. I morgen skal jeg bestille medisiner og er nå kjempe spent. Kan ikke få de medisinene fort nok. Takk til dere som skriver siden og deler alt med oss. Og spesielt takk til Dr Stockmann som deler sin info med oss…!!

  Jeg skal bli Frisk.. tra la la la la… 🙂 🙂

 • Bethen

  Nå har endelig min behandlingsplan komme på e-post, originalen kommer i posten. Flott julepresang!

  Her var det mavetrøbbel for alle pengene, matallergi, alvorlig dysbiose mm. og et kronsisk aktivert immunforsvar.

  Får sette i gang i romjula med medisinbestillingen. Lurer på å gjøre det enkelt og bestille alt fra apoteket i Belgia. Er det noen som har erfaringer med at det er noe å spare på å kjøpe medsiner (med og uten resept) i Norge?

  God jul til alle sammen!

  Hilsen Bethen

 • Cathrine

  Gratulerer!

  Kan jeg spørre hvor lenge du har ventet? Jeg venter også på kopi av prøvene samt epikrise(jeg har vært nede og fått medisinene).

  Vi måtte få ettersendt en resept fra Belgia, og på apoteket her sa at de godkjenner den. Apoteket spurte hva slags medisin det gjalt, så det er mulig at det gjelder visse restriksjoner feks. narkotiske stoffer. Den medisinen jeg skal kjøpe her er faktisk rimeligere i norge. Alle de andre medisinene kjøpte jeg i Belgia.

  Riktig god jul 🙂

  Hilsen Cathrine

 • dodo

  Bethen: se mitt siste innlegg under “Velkommen”.

 • Bethen

  Til dodo og Cathrine: Takk for svar og henvisning til Velkommen.

  Jeg får bruke litt tid på dette i romjula tror jeg.

  Har ikke legetime før 20.januar, jeg mister mye tid hvis jeg skal vente på resepter, så det blir nok bestilling fra Beliga denne gangen.Får sjekke litt nærmere til neste gang, og lese det som står på bloggen her skikkelig.

  Jeg hadde min 2. konsultasjon i midten av oktober, så det har tatt litt over 2 mnd.

  Har purret på behandlingsjournalen et par ganger i desember, det kan ha hjulpet.

  Nå venter pinnekjøttet!

  Hilsen Bethen

 • Rechen

  Er det noen flere som var hos KDM den 8.-9. september som enda venter på svar? Begynner å bli litt småutålmodig, he he. Ellers veldig spennende å høre hva som skjer med de forskjellige, det er godt vi er flere som er i gang med det samme.

 • Bethen

  Jeg har sendt e-post med bestilling til apoteket i Belgia, bestillte alt derfra bortsett fra Daily Health ProPack som jeg bestilte på nett fra USA.

  Jeg skal i gang med 10 medisiner/kosttilskudd. Er litt bekymret for å starte opp med så mye på en gang, selv om KDM sa det ikke var noe problem. Hva har dere andre gjort? Alt på en gang, eller gradvis? Tar gjerne i mot innspill på rekkefølgen også.

  Her er listen over preparater jeg skal ta:

  VSL-3
  Combizym
  Colitofalk 500 mg
  Vit B12(Sterop)
  L-Glutathion 400 mg
  Daily Health ProPack
  Nexavir 2 cc.
  Daily Health ProPack (www.ProHealth.com)
  Chlorella 1000 mg, Biodynamics)
  TMD (Toxic Metal Detox) (Sant’& Plante)

  Håper dere som venter får svar snart. Det er sykdom på klinikken og KDM er overarbeidet. Men han tror det skal løse seg på nyåret.

  Fortsatt god jul og godt nyttår til alle sammen!

  Hilsen Bethen

 • Mupersan

  Hvis KDM sier du skal ta alt på en gang, så synes jeg du burde gjøre det. Men du kan nok vente en rekaksjon i form at du føler deg verre. Jeg gjorde det. Fikk plutselig halsbetennelse og 39 i feber etter å ha begynt på Nexavir. Har ikke hatt feber på mange år…Vet jo ikke om dette har noen sammenheng. Men jeg kontaktet uansett klinikken og sa det var normalt å bli dårligere de første ukene.

  Jeg har ikke fått fullstendig behandlingsplan ennå, men har begynt med en del medisiner jeg fikk utskrevet når jeg var der på min 2. konsultasjon. Vet at jeg skal ta antibiotika etterhvert også + andre ting.

  Foreløpig har jeg gått 1 mnd på Nexavir og 1 og 1/2 uke på Creon, L-Gluthation, Mutaflor og VSL#3. Etter å begynte på de 4 sistnevnte tilskuddene, har jeg hatt veldig magevondt og feber. Mistenker at det er Creon som er synderen. Vil prøve noen dager uten dem nå og se om det blir bedre.

  Noen andre som har reagert på Creon? Eller de andre nevnte tilskuddene?

 • drstockmann

  Bethen: God jul! Jeg går selv på rundt 10 stk. medisiner og jeg startet opp med alle samtidig, jeg har ikke hatt noen negativ erfaring med det. Jeg går på noen av de samme medisinene som du.

  Mupersan: For noen uker siden var jeg syk i en uke med med høy feber (nesten 41). Jeg vet ikke hva årsaken var, med kanskje er det slik at kroppen begynner å komme seg?

 • håpefull

  Hei igjen.. Jeg begynte med alle medisinene på en gang, tror det er 9 forskjellige slag. Jeg begynte med alle medisinene fra Apoteket. Nexavir ble forsinket, var en del om og men. De har nok mye å gjøre. Men Nexaviren kom på mandag 22. des. Så jeg har brukt den i 4 dager. Alle medisinene gikk veldig fint å begynne med, synes jeg ble bedre faktisk. Men har vært skikkelig dårlig nå en ukes tid og kjenner det verker noe veldig i kroppen og er skikkelig forkjølet etter jeg begynte med Nexavir..Men det regnet jeg nesten med. Ser flere som har hatt de symptomene. Men er det noen som sliter med sinnsyk hodepine/migrene??

  Var godt å se at Dr Stockmann er “tilbake” igjen. Lurte selv jeg. Lenge uten innlegg 🙂

 • Sun

  Hei 🙂
  Kjekt å “sjå dokke” igjen!!

  Tek du B12’en også Håpefull? Det er viktig at den ogå er med i behandlinga. (B12 Sterop, 2ml/mg),
  eller er det den du reagerer på? Lurt å alltid få legekontoret til å sette den, og vente der etterpå ca 20 min, for enkelte kan reagere på eit av hjelpestoffa som alltid er i alle B12-sprøyter (norske sprøyter også)Eg måtte slutte med B12-sprøytene, og fekk beskjed av KDM om å ta B12sublingual(sugetabletter)til å legge under tunga frå Nutrisan.(1x4pr dag)Det gjekk ei stund før eg fekk tak i det, så då var eg uten B12, og då begynte eg å verke veldig i armane og fryse etc. Kombinasjonen Nexavir+B12 er veldig viktig.
  Snakk med sjukepl på Himmunitas om reaksjonen din, Håpefull.
  Lykke til!!

 • Sun

  Meinte sjølvsagt B12 Sterop 2ml/10mg

 • Mupersan

  Ja, da var jeg blitt skikkelig syk igjen. Nesten 41 i feber!! Har tatt 3 paracet nå og fått feberen ned i 38, 9. Satan, feber er jævlig. Jeg har ikke magevondt lenger, så det var nok Creon som var synderen. Og jeg som har kjøpt inn for 3 måneder. Jaja 🙂

  Håpefull: Jeg fikk også tidvis en sterk migrenelignende hodepine av Nexavir i starten. Dette har blitt litt bedre. Nå er det mer et slags lett trykk i hodet. Har tidenes hodepine akkurat nå da, men det tror jeg er pga feberen.

  Blæh.

  Synd at det finnes så lite brukererfaringer av Nexavir på nettet, men det begynner jo å bli en del her da 🙂

 • Creonbruker

  Mupersan: jeg har brukt Creon i mange år uten å merke noen bivirkninger, selv om jeg alltid har vært veldig sensitiv for stort sett alle andre typer medisiner jeg har prøvd… Ifølge felleskatalogen, så står heller ikke feber på bivirkningslista for den.

  Min tanke er at dine symptomer nå er mest at kroppen reagerer på å ha fått en del nytt å jobbe med…

 • Cathrine

  Jeg har nå gått på medisiner siden 9. des.
  I forrige uke følte jeg meg mer energisk og så ble jeg litt forkjøla. Etter noen dager satte feberen inn. Nå har jeg hatt feber i 4 dager, men den synker gradvis. Har hatt en ille hodepine og kramper i musklene i nakken, men det begynner å gi seg nå 🙂

  Siden jeg ikke har vært syk av noe som helst siden jeg fikk ME så tar jeg dette som et godt tegn. Føler at det er en sammenheng mellom den økte energien og så sykdom. Her er det immunforsvaret som endelig våkner 😀 (tror jeg,da).

  Har et spørsmål til dere som tar TMD:
  tar dere chlorella også? KDM hadde litt dårlig tid da jeg traff han og jeg lurer på om han glemte det. Chlorella er nemlig veldig vanlig i kombinasjon med midler som skal løsne lagret metall. Chlorella binder metallet i tarmen slik at det ikke suges opp igjen i blodbanen. Noen som tar TMD uten chlorella?

 • Mupersan

  Creonbruker: Takk for svar 🙂 Jeg tenkte mer på at Creon var skyld i magevondten min og ikke feberen. Magesmerter er en oppført bivirkning. Og magevondten gav seg etter noen dager uten Creon. Det kan jo selvsagt være noe annet (mye omgangsykevirus ute å går nå, ihvertfall her jeg bor). Skal teste Creon igjen og se hvordan det går 🙂

 • Cathrine

  Hei Sun!

  Jeg lurer litt på hva slags reaksjoner man kan få av B12? Hva slags reaksjon fikk du?

 • drstockmann
 • Creonbruker

  Mupersan: Ok, ja magevondten er på bivirkningslista, ja 🙂 Og når den ga seg når du slutta, så er det kanskje ett tegn på at du reagerer, ja :-/ det får du nok dessverre bare vite sikkert hvis det dukker opp igjen når du starter igjen…

  Ønsker deg lykke til med ny runde. Håper det går bra, og at du på sikt tåler den.

 • Bethen

  Etter gjennomgang av medisinene har jeg funnet ut at det bare er ett av preparatene det muligens er noe poeng i å få på resept i Norge.

  KDM har påvist at jeg har colitis, det er vel kolitt eller kronisk tarmbetennelse. Behandlingen for dette er Colitofalk. Det er etter det jeg har funnet ut det samme som Mesasal som brukes i Norge.

  Er det noen andre her som har fått foreskrevet denne medisinen, og som vet om det er greit å bruke Mesasal i stedet. I så fall om det er en medisin man kan få på blå resept?

  Hilsen Bethen

 • håpefull

  Hei igjen..Takk for mange gode svar. Er utrolig deilig at denne siden finnes. Jeg strever fælt, føler at jeg snart ikke orker mer. Når jeg våkner om morgenen med smerter igjen og tenker, hvordan skal jeg komme gjennom denne dagen også.. Grusomt.. Og jeg takler kroniske smerter relativt bra, det har jeg mye av. Men har også en del smertestillende. Var hos Fastlegen min mandag,var så utrolig dårlig. Da fikk jeg morfin sprøyte, det hjalp.. Fått en del av det på sykehuset også.. Men kan jo ikke gjøre det hele tiden. Skal snakke med klinikken på mandag, som du foreslo Sun tror det er lurt..
  Cathrine: Det er slik jeg har det også, ille hodepine og kramper i nakken, føler jeg nesten har skuldrene oppe under ørene..
  Lykke til til alle dere andre også..

 • Mupersan

  Håpefull: Jeg føler det ofte slik jeg også. “Dette orker jeg bare ikke mer”. Har ikke følt bedring siden jeg begynte behandling. Men så har ikke jeg fått alle medisinene enda, bare nexavir, b-12 og standard tilskudd. Det er bare å satse på at dette bare er en klassisk “Herxheimer” reaksjon som gjør at alt blir så mye bedre etterhvert 🙂

  Fint hvis du kan komme med en oppdatering her etter du har snakket med klinikken 🙂 Det kan være at en mer forsiktig behandling i begynnelsen (f.eks halv dose) kan lette på ubehaget, selv det da kan dobbelt så lang tid.

 • Sun

  Uff! Høyrest ikkje bra ut!!
  Dette er mitt tips/mi meining…:
  Det å ta medisinane i den rette kombinasjon og rekkefølge er viktig.Hvis du skal bruke antibiotica, så bruk en sort i gangen hvis ikkje det står noke anna.
  Ikkje begynn på alle medisinane samtidig, det blir for sterkt, og du får alle bivirkningane samtidig. Når en brukar Nexavir er det viktig å bruke B12 som sagt, men prøve mindre doser først.Blir deu verre av B12 bør du bruke B12 sublingual (smeltetablett til å legge under tunga)i staden.Det går også an å ta berre Nexavir ei stund trur eg, til det roar seg litt, men prøv med små doser B12 (sprøyter)av og til (på legekontoret).
  Hvis en blir verre av den andre medisinen som KDM har foreskrevet, så bruk evt mindre dose eller stopp inntil du har fått snakke med sjukepl. på Himmunitas.Hvis du skal bruke antibiotica, så bruk en sort i gangen hvis ikkje det står noke anna.Ikkje begynn på alle medisinane samtidig, det blir for sterkt, og du får alle bivirkningane samtidig.
  Skriv ein mail til Professor De Meirleir oppgi Filenr ditt,og forklar at du er blitt dårlig/kva slags symptomar, send den til den vanlige e-postadressa til klinikken.Og ring på mandag i tillegg.
  Lykke til!!
  Klem frå Sun

 • drstockmann

  Hei Håpefull! Du er en sterk person. Mitt eneste råd er, som allerede nevnt; ring klinikken. En stor klem og masse støtte fra meg.

 • håpefull

  Hei igjen.. Å dere er så skjønne.. Er så glad for denne siden og all støtten fra andre som forstår..Har tenkt på å ringe før,men har ikke lyst til å mase eller vet du. Men skal gjøre som dere foreslår. Skal ringe klinikken og skrive mail. KDM vet så mye om dette at han ser det sikkert i ett annet perspektiv enn doktorer her hjemme. Han ser kanskje en sammenheng. For jeg skjønner ikke hva det er.. Tusen takk for alle hjelp og råd..Det roer meg litt og gir meg vilje til å ringe..og skrive mail.. Tusen takk igjen.. Men kan man reagere så veldig på B 12 da?? Har tatt det mye før også. Ca en gang pr uke. Men det er sikkert ca ett år siden nå. Men hadde ikke reaksjoner da??!!

 • Cathrine

  Hei Håpefull!
  Når du har fått snakket med Himmunitas kan du gi oss beskjed om hva de sa? Ser jo ut til at dette gjelder flere, i ulik grad 🙂

  Ikke for å gjøre endringer i medisineringen på egenhånd, men det er jo greit å høre hva du ble rådet til slik at vi eventuelt ringer selv hvis problemene fortsetter.

 • Sun

  Hei 🙂
  Ja, det viktigaste er å ikkje gi opp!
  En anna ting som er VELDIG VIKTIG også i denne sammenhengen:
  DRIKK 3 LITER VATN KVAR DAG

 • Sun

  Ang reaksjoner på B12:
  Eg blei veldig uvel etter B12-injeksjon,føltest som om augene gjekk i kryss…Men det var ein allergisk reaksjon, og det gjekk over av seg sjøl, måtte berre vere på legekontoret ei stund.Etter det fekk eg beskjed av KDM via sj.pl. på Himmunitas om å stoppe med den sorten, og gå over til B12smeltetbl(frå Nutrisan)
  Men eg fekk mykje meir smerter då eg heldt opp med å ta B12 pga at eg ikkje fekk kjøpt dei nye tbl så fort. Då verkte eg veldig mykje igjen.Så kanskje du har for lita dose med B12? Må evt auke den veldig forsiktig

 • Sun

  Ang Colitofalk el l:
  Print ut det du finn om dette preparatet, slik at alle virkestoff og hjelpestoff står der.
  Spør på apoteket om dei har synonympreparat.
  Dei sjekkar det ut for deg.
  Eg fekk resept på Pentasa av KDM (noke liknande)pga colitt. Fastlegen min skreiv det ut på blå resept til meg.
  Her er en del andre nyttige kommentarer:
  http://drstockmann.wordpress.com/2008/11/04/i-dag-fekk-eg-brev-fra-the-professor/#comments

  Trykk på ARKIV og div mnd på venstre side her på “drstockmann-bloggen”, så får du opp mange innlegg med kommentarer som er lagra der.

 • Sun

  PS:
  En skal selvfølgelig ikkje auke dosen meir enn det KDM har skreve på epikrisen din…DS

 • Bethen

  Ang Colitofalk

  Takk for tips om Pentasa. Det er samme virkestoff i alle disse tre. Har funnet innholdet i Colitofalk på nettet, på nederlandsk.

  Må nok ta dette med legen min, det er jo en medisin som ser ut til å kunne ha en del bivirkninger. Gikk det greit med deg, Sun?

  Hilsen Bethen

 • Sun

  Hei Bethen 🙂
  Det kan vere div. hjelpestoff i en medisin som kan gjere utslaget på om en tåler det eller ikkje. For å vere sikker på om det er heilt likt preparatet KDM skreiv ut, må “medisinnr” på begge preparata ha akkurat same “kode”.
  Om Colitofalk har akkurat same kode som Pentasa el l veit eg ikkje, men her er det som står i Felleskatalogen om Pentasa:
  http://www.felleskatalogen.no/felleskatalogen/?mainpage=/felleskatalogen/show.do%3Ffilename%3D/content/preparat-register/P/Pentasa%252CPentasa+Sachet_Ferring+Legemidler+AS_84040.html
  http://www.felleskatalogen.no/felleskatalogen/?mainpage=/felleskatalogen/show.do%3Ffilename%3D/content/preparat-register/P/Pentasa%252CPentasa+Sachet_Ferring+Legemidler+AS_84040.html
  Eg brukte Pentasa 1/2 år. Etter 1/2-årskontrollen hos KDM fekk eg beskjed om å slutte med den. Det hadde vel ordna opp en del då, og eg hadde begynt å få bivirkningar.KDM sa at:” Kroppen din reagerer fort med bivirkningar, det veit vi, men du får berre vere tålmodig,” sa han, “du skal bli bra i armane også.” Og no er armane mine blitt mykje bedre, sjølv om eg har overbelasta dei /meg veldig mykje den seinare tid…Eg blei vel for ivrig, som en person så “treffsikkert” skreiv det her på bloggen 🙂
  Så i dag må eg ta det med ro…
  En anna ting er også at medisin-kombinasjonane våre kan faktisk utgjere forskjellen på om vi reagerer på den eine eller andre måten.
  Lykke til 🙂

  Mvh Sun

 • Sun

  Ang linken på kommentaren over:
  C
  Pentasa Ferring Legemidler AS

  Antiinflammatorisk middel.

  ATC-nr.: A07E C02

  TRYKK på dette nr som står under medisinnamnet, så får du fram ei side med tilsvarande medikament
  Men det er berre dei som har akkurat same kode som er heilt like.

 • Tege

  Hei Det har vært veldig kjekt å lese om erfaringer og problemstillinger. Fortsett! Jeg har selv fått svar og skal til med amantadin.. for her er det virus for alle penga.. Noen som har erfaring med amantadin? feks. pris?

 • http://www.madebyjanne.no Janne

  Jeg skal også ta amantadin, men har ikke fått bestilt den enda. Har blitt litt tull nå i jula med bestillinger, i dag fikk mamma og pappa 4 av medisinene mine hjem til dem. Er 3 timer unna med bil. Litt kjedelig!

  Fortsatt god bedring alle sammen!

 • Bethen

  Da er alle medisinene mine bestillt. Nevaxir fra klinikken, ett av kosttilskuddene på nett fra USA, og resten fra Antverpia.

  Dette kom på hhv. 1350 og 1150 Euro, pluss 100 USD.

  Ergelig at Euroen er blitt så dyr, dette blir svindyrt. Ca. 32.000 for de første 3 mnd. med behandling. Håper virkelig at det blir mindre etter hvert…

  Men det er forhåpenlig vel anvendte penger! 🙂

  Hilsen Bethen

 • Minerva

  Creon

  Når det gjelder Creon, så kan man få kjøpt det i 2 forskjellige doser i Norge (Creon og Creon Plus/super). Jeg går på Creon og det har gått veldig bra, men det er lurt å sjekke styrken på det man har kjøpt. Jeg skal gå på den svakeste av disse, så dersom man har fått bivirkninger, bør man dobbeltsjekke at man går på riktig dose.

  Dessuten…… Ikke alle symptomer man har må være relatert til bivirkninger. Siden jeg har begynt å gå ut mer, må jeg også regne med å bli mer forkjølet/få influensa som jeg ikke ville ha fått dersom jeg var hjemme.

  Lykke til med piller og sprøyter og et SUNNERE GODT NYTT ÅR !

blog comments powered by Disqus