Hvordan få tak i medisin?

Jeg sitter her med behandlingsplanen og har søkt på felleskatalogen.no og google, etter det jeg kan finne ut er det kun 1, kanskje 2, av de 10 preparatene jeg skal ta som det er mulig å få kjøpt i Norge. Hvordan skal jeg få tak i medisinen jeg trenger? Må jeg bestille fra flere apotek i utlandet eller kan jeg få tak i alt på ett sted?

Jeg ringer til Himmunitas for å sjekke om de har noen apotek de anbefaler, gjerne et med bestilling via nettbutikk. Hos Himmunitas svarer en dame, som det senere viser seg at er KDM sin datter, hun er meget behjelpelig og informerer meg om et apotek som KDM og Himmunitas har et godt samarbeid med. Dette apoteket har alt av medisiner som KDM forskriver/bruker i sin behandling og alt er som regel på lager. Hun sender meg en e-post med kontaktinformasjonen til apoteket og forteller meg om fremgangsmåten for å bestille fra dette apoteket.  Fremgangsmåten er som følger: Først så må jeg sende en e-post til apoteket og oppgi hva slags medisin jeg ønsker å kjøpe (det er bare å skrive av lista jeg har fått fra KDM). Ved å oppgi hva slags dosering jeg skal ta og over hvilken tidsperiode, vil apoteket beregne hvor mange enheter jeg trenger av alt.  Deretter vil jeg få en faktura via e-post.  Når denne fakturaen er registrert som betalt vil de sende bestillingen min til Norge.  Det er også mulig å hente medisinen selv i Belgia.

Jeg ønsker ikke å legge ut kontaktinformasjonen til apoteket her, men de som er interessert i den kan bare skrive det i en melding her så skal de få den.

Jeg har tenkt å dra til Belgia og hente medisinen min selv. Hvis apoteket får beskjed om dette vil noen fra Himmunitas hente medisinen, slik at jeg kan hente den hos Himmunitas når jeg kommer til Belgia.

Husk av ved forsending tilkommer 25% MVA på varenes verdi (gjelder medisin, 14% og toll på kosttilskudd) og fraktbeløpet. Ved personlig innføring har du et fribeløp på kr 6000.

KDM hadde lagt ved et informasjonsskriv ang. Nexavir ved behandlingsplanen. Der skriver han bl.a. at Nexavir er reseptbelagt, men at han kan skrive ut resept på det til meg, det er bare å ta kontakt med klinikken. I tillegg så er det mulig å bestille/kjøpe Nexavir fra Himmunitas, fremgangsmåten står på det samme infoskrivet. Det er fullt mulig å få tilsendt Nexavir fra Himmunitas, men da må du forhåndsbetale, all info står i inforskrivet ang. Nexavir

Med det samme jeg snakket med Himmunitas bestilte jeg like godt den oppfølgingstimen jeg skal ha om 2 måneder, det blir så jeg reiser for en ny konsultasjon i midten av januar. Men først skal jeg nedover og hente medisinen min, så nå er det bare å bestille flybilletter.

This entry was posted in Min behandlingsblogg. Bookmark the permalink.
 • Sun

  Ja, då er du også igang 😉
  Greit å reise til Himmunitas for å få opplæring til å sette Nexavir-sprøyter på seg sjølv…
  Det er utrulig kva en kan venne seg til. Eg trudde ikkje det hadde gått så greit som det faktisk gjorde…
  Lykke til!
  Du har vel reist tilbake frå Brussel rett før eg skal dit denne gongen også 😉

 • Anonymous

  Takk for info om hvordan vis kal få tak i medisiner. Det har jeg lurt på lenge. Flott at man kan få alt på ett sted på dette apoteket.

  Lykke til med behandlingen! Jeg regner med å starte opp etter min neste konsultasjon, som er i desember. Regner med å være mye bedre allerede til våren!

  Hilsen Bethen

 • Lisbeth

  Hei,
  Kan du sende disse kontaktopplysningene til meg?
  Takker 🙂

 • drstockmann

  Sun: Ja, nå er jeg i gang 😀 Nå som jeg har fått behanlingsplanen, vil jeg starte så raskt som mulig, så jeg reiser til Belgia til uka. Synd vi ikke kan treffes denne gangen heller, men vi må da få til det en gang? Sprøyter går greit for meg, men jeg har aldri satt noen selv, så det blir en ny erfaring 🙂

  Bethen: Bare hyggelig :). Det kan være lurt for deg å få tak i alt når du er i Belgia ved neste konsultasjon. Takk for lykkeønskningen! Det blir spennende å følge med og se hva som skjer med deg også.

 • drstockmann

  Hei Lisbeth!

  Opplysningene er nå sendt.

  Til andre som ønsker disse opplysningene; hvis du legger inn e-postadressen din (i e-post-feltet) når du kommenterer eller skriver en post på bloggen, så ser (bare) jeg den og kan sende en e-post til den adressen.

 • CarinaM

  Hei:) Jeg vil også gjerne ha kontaktopplysningene. Tusen takk for all hjelp som blir gitt i denne bloggen! Det settes stor pris på.
  CarinaM

 • drstockmann

  Hei CarinaM!

  Opplysningene er nå sendt.

  Takk for hyggelig tilbakemelding, det er godt å høre 🙂

 • Cathrine

  Hei alle!

  Jeg har i dag sjekket med tollen vedr. innførsel av medisiner til mindreårige.

  Alle over 12 år har egen mva-fri kvote på 6000 kr.

  Så et spørsmål: det virker som om Nexavir er nesten “standard” hos KDM. Greit nok det, men økonomisk kan man jo ikke klare dette i lengden. Er det noen som er under behandling som ikke skal bruke Nexavir? Er bruken av Nexavir tidsbegrenset, eller har brukstiden en tendens til å stadig bli utvidet?

  Googlet nemlig Nexavir og fant en amerikansk diskusjonsside hvor folk oppgir å ha gått på Nexavir i flere år – og at det ofte tok opptil flere måndeder før de fikk noen virkning av det. Da ble jeg litt skremt!

 • drstockmann

  Bare en kjapp kommentar til ditt spm. Cathrine. Nexavir er antiviral medisin = medisin for å bekjempe virus. I et standardbrev jeg fikk (fra KDM) stod det at brukerdosen kunne reduseres fra 4. eller 5. måned.

  Jeg vet ikke om Nexavir er noe man skal bruke for resten av livet, men slik jeg har oppfattet det er det slik at man skal bruke det i en periode (rundt 3 måneder ?)også slutte med det. Målet med KDM sin behandling er jo å “fjerne” problemene og “stabilisere”/gjenopprette balansen i kroppen.

 • Måne

  Heisan,
  Aller først:En veldig kjempestor og varm takk til dere som stadig informerer oss andre ME-folk slik at vi også får glede av Prof. De meirleirs behandling! Nå kan jeg takket være dere si at jeg begynner å bedre etter snart 30 år med ME, og jeg er sååå takknemlig og lykkelig! Har gått 6 av 8 uker på antibiotika, + daglige inj. med Nexavir,+ 4 uker med B12 inj. + probiotika, + dgl glutathion. Jeg venter fremdeles på epikrisen, var hos KDM 17.sept. Er det flere som har ventet så lenge? Jeg lurer også på om det er flere som får blåmerker, (noen tildels kraftige), etter Nexavirsprøyten? Har aldri satt sprøyter selv tidligere, men synes dette er helt uproblematisk.. Lurer bare på det med blåmerkene, ser jo ikke så fint ut..
  Ønsker dere alle en velsignet god behandlingsopptur!
  Beste hilsen Måne

 • drstockmann

  Hei Måne! Kjempehyggelig lesing dette her :), det at du blir bedre altså. Jeg håper du holder oss oppdatert om fremgangen og hva som skjer.

  Ang. epikrisen; det er flere som har etterlyst tilbakemelding fra KDM i det siste, jeg vet ikke hva årsaken er, men jeg er sikker på at det kommer noe etter hvert (sikkert en mager trøst).

 • flower

  Måne: ang blåmerker, så kan jeg anbefale å kjøpe Arnica-salve på apotek eller helsekost. Gjør at blåmerkene går betraktelig raskere bort 😉

 • Måne

  Takk for svar, begge to! Så det er vanlig med blåmerker altså?
  Ja, jeg skal selvfølgelig holde dere oppdatert. KDM sin teori\behandling er etter min mening det mest spennende og oppløftende som har skjedd i ME-saken så lenge jeg har fulgt med! Og jeg har altså prøvd mange,mange typer terapier\dietter\behandlinger gjennom årene..Og brukt mange, mange penger.. (Også lært LP, som har hjulpet meg som et mestringsverktøy, men jeg ble altså ikke friskere..Det kan vel ikke fjerne infeksjoner som man har hatt nesten hele livet..?Men for rettferdighets skyld; jeg må også si at jeg kjenner flere ME-folk som er i full vigør etter LP, så det virker i alle fall på noe\noen…Og godt er det!)
  Men nå VET jeg at jeg IKKE har candida, IKKE har fruktose\lactoseallergi, men mange bakterie\virusinfeksjoner. Alt er konkret og jeg slipper å TRO at jeg feiler både det ene og andre, jeg slipper å leve på forskjellige dietter som jeg TROR er bra for meg..Jeg kan spise HVA JEG VIL, etter årtier med prøving og feiling på usikkert grunnlag! Er det rart jeg er glad? Jeg koser meg med hver eneste lille bit jeg putter i munnen, -fisk, nam,nam..Har ikke spist fisk på 10 år fordi jeg fikk beskjed om at jeg var allergisk .. (Balderklinikken) Det jeg altså prøver å si er: Bare det å få vite sikkert hva som er i veien er verdt pengene og kreftene som trengs for å dra til KDM. Uansett om jeg mot formidning ikke skulle bli friskere, er jeg VELDIG fornøyd med det jeg har gjort!
  Kveldshilsen fra Måne

 • Måne

  Jeg mente selvfølgelig formodning i siste linje.. Formidning er et ganske søtt ord, men jeg vet ikke hva det betyr…
  Måne

 • Minerva

  Blåmerker, ja, det har jeg nok av.
  Jeg får spesielt blåmerker på armer og ben, men ikke på magen. Kanskje fettcellene der slipper gjennom Nexaviren bedre enn all cellulite på armer og ben ? 😉

  Og så…….. HURRAAAAAA 😀

  Jeg tør nesten ikke tro det, men etter litt over 1 mnd og min første antibiotikakur ferdig (2 igjen foreløpig) + Nexavir +++ mye annet, så har jeg – kan nesten ikke tro det – våknet uthvilt 4 morgener på rad ! Jeg er våken når jeg har våknet (høres kanskje corny ut, men alle med ME skjønner hva jeg mener). Jeg slipper å bruke 1-2 timer for å komme meg til overflaten gjennom tåkehav og utmattelse. I morges våknet jeg kl. 07.30 og trengte ikke å gå tilbake i sengen igjen 😀
  Jeg fikk en allergisk reaksjon på B12 sprøytene, og jeg venter ennå på B12 tablettene fra Belgia, som skal erstatte sprøytene, men det har skjedd noe, og fremtiden ser plutselig mye lysere ut.

  Beklager dersom jeg ble revet med, men for meg er dette noe stort 🙂
  Så lykke til alle andre KDM-disipler. Plutselig en dag merker dere noe….

 • Måne

  Så flott Minerva!Selvfølgelig er dette stort, det skjønner alle som kjenner til denne sykdommen. Ønsker deg mange gode netter og dager videre! Blåmerker er jo bagateller i denne sammenhengen..

 • Sun

  Ha,ha,ha 😀
  Fekk meg ein god latter av den siste kommentaren di, Måne 🙂
  Du har humoren i orden, ser eg, og det er bra 😉

  Veldig kjekt å lese innlegga dine her!! Eg har same følelsen som du, at eg er veldig fornøgd med det eg har gjort (reist til KDM).Og eg synst også at det er kjempebra å få vite kva en kan ete og ikkje.Og eg er blitt mykje bedre, og veit at eg kjem til å bli endå bedre, men eg meiner at det er verdt det,sjølv om eg ikkje skulle bli bedre enn eg er blitt til no.

  Ang blåmerker av Nexavir-sprøyter:
  Eg får også lett blåmerker av den. Har tatt det sidan 21.mai…Fekk beskjed av spl. Jan på Himmunitas at det er veldig viktig å variere kvar en setter sprøyta, slik at huda ikkje reagerer.
  Du fekk sikkert også eit skjema der områda du kan sette sprøyter er markert. Det er kanskje også lurt å sette den litt på skrå?
  Det er lurt å bruke korte spissar, men det veit du nok..

  Mvh Sun

 • Måne

  Hei Sun, ja, jeg prøver å variere hvor jeg setter sprøytene, og sprøytespissen er 12mm lang. Den kan vel ikke være kortere?
  Hilsen Måne som snart går ned i natten..

 • håpefull

  Så heldige dere er, både Minerva og Måne. Skjønner godt dere tar av, det hadde jeg gjort også. Håper inderlig og er hellig overbevist om at jeg kommer til å føle det som dere. Så utrolig deilig å kunne våkne og være våken som du sier, å slippe å måtte “gå seg til” ett par timer.. og Våkne ut over dagen, selv hvor tidlig man har stått opp.. Ser du, Måne har begynt på behandling selv om du ikke har fått epikrisen. Du var hos KDM 17 sept. Jeg var der 8. og 9. sept og har ikke hørt noe ennå. Så jeg er i postkassen forventningsfull HVER DAG!! Men den dagen jeg får behandlingsskjema og får vite mer – da skal jeg juble. Og spesielt med slike resultater som dere alle skriver om på denne siden. Det gjør det verdt å vente. Er så godt å “snakke” med så mange andre i samme situasjon..

  DrStockmann: Hvordan greide du å komme unna momsen (25%)???

 • Sun

  Hei “stockmann” 🙂

  Så det blei ikkje Belgiatur på deg no likevel?
  Tenkte eg skulle fortelje deg at eg bestilte VSL-3 (“gode bakterier”)og B12 frå Belgia i sommar.
  Det tok ganske lang tid før eg fekk medisinen, pga at det blir kontrollert i tollen her i Norge. Så får du tilsendt et brev om at det har komt i tollen, og at du må sende kvitteringa/kopi til dei.Eg ringde til tollen og fekk avtalt at eg kunne sende kvitteringa pr.mail,og for å be dei sette varene på kjøling, for VSL-3 kan ikkje vere utan kjøling meir enn toppen 10 dager, helst mindre.Apoteket i Belgia hadde heldigvis lagt varene i ein kjølepose, men effekten varer ikkje så lenge.Problemet er altså at det går mange dagar i tollen, før dei kan sende det derifrå til deg. Så sist eg var i Brussel kjpte eg varene sjølv, og tok dei med heimatt.

 • flower

  Måne: av tallergileger, så er prikktestene på Balderklinikken mer anerkjent enn blodprøvene til KDM for påvising av matallergi/intoleranser. Uansett er det kun via eliminasjon/provokasjon at man vet sikkert om man har allergi eller ikke. Jeg håper Balderlegen din anbefalte deg å sette inn igjen fisk og teste ut om du tålte det eller ikke, før du eliminerte det for 10 år???

  Minerva: B-12 tabletter fåes kjøpt på Frogner Helsekost i Oslo, etter det jeg vet (noen år siden jeg kjøpte sist, men).

  Sun: kan kanskje for ettertiden vere verdt å vurdere å få sendt oppover slike medisiner med bud? De må fortsatt igjennom tollen, men budfirmaet fortoller varene for deg, så det tar kun en dag eller to.

 • flower

  allergileger, ikke tallergileger. Tror det er flere som bør legge seg, her 😉

 • Sun

  Hei Måne:-)

  eg lo sjølvsagt av denne kommentaren din:

  “Jeg mente selvfølgelig formodning i siste linje.. Formidning er et ganske søtt ord, men jeg vet ikke hva det betyr…
  Måne”

  (Det hadde komt en kommentar til frå deg medan eg skreiv min…)

 • Minerva

  En ting som ikke har blitt nevnt her.

  Jeg var i Belgia og fikk min epikrise direkte fra KDM. I konvolutten lå det også resept på det jeg trengte. Pga. litt hjernetåke etc. fant jeg ikke reseptene før jeg kom til Norge. Jeg fikk medisinene på KDMs resept i Norge. Norske apotek har rett til å utlevere reseptbelagte medisiner på resept fra lege innen EU, men kun en gang. Siden det sto at jeg f.eks. skulle ha en type antibiotika i en måned, fikk jeg riktig antall pakker for en måned, selv om man i Norge vanligvis ville ha hatt kortere kurer. Så dersom dere har fått resept fra KDM, kan medisinene, sålenge de finnes i Norge, hentes ut fra apoteket.

  De medisinene jeg måtte bestille i Belgia (3 typer), kom etter ca. 2 uker. De hadde da vært åpnet av tollvesenet, men det kom ingen krav om MVA. MVA vil uansett kun kreves dersom man har kjøpt varen tollfritt i utlandet. Har man betalt MVA i opprinnelseslandet, faller norsk MVA bort.
  Eskene med medisinene ble levert via posten enten direkte i min postkasse (avhengig av størrelsen) eller så måtte jeg hente pakken på posten.

  Vær bare obs på at det finnes andre leverandører på nettet som selger “samme” medisiner, men jeg ville fraråde noen å bruke nettleverandører som ikke har blitt anbefalt av KDM.

  Når det gjelder mine B12-tabletter som jeg ennå venter på, så er det spesielle tabletter som legges under tungen. Pga. mage-tarm-problematikken min og generell overfølsomhet for en del ting, kan jeg verken bruke B12-sprøyte eller “vanlige” B12 tabletter.

  Dersom noen trenger B12 serum til sprøyte har jeg ganske mye som jeg må bli kvitt (med kvittering fra apotek anbefalt av KDM). Jeg tok en sprøyte, og det ble for meg, med mine underliggende allergier, første og siste.

  Dersom det ønskes personlig kontakt, kan dere sende meg en pm på MENiN forumet, hvor jeg har samme kallenavn.

 • drstockmann

  Måne og Minerva: Applaus for innleggene deres (9:43pm) og (10:56pm). For folk flest er det muligens små ting, men for en med ME er det topp å ihvertfall kunne spise hva man vil og kunne våkne opp sånn passe opplagt.

  Slike “utbrudd” er det så absolutt plass til flere av her 🙂

  Håpefull: Jeg vet enda ikke om jeg får inn varene uten MVA-påslag, jeg må først vente til jeg har mottatt ordrene hos meg før jeg kan si det for sikkert. Men jeg har stor tro på at jeg
  skal få inn varene uten MVA-påslag 🙂 Jeg skal skrive om det her på bloggen hvis jeg får det til. Hvis du ikke bor så langt fra Strømstad eller tenker på en liten tur til Sverige, kan dette innlegget på bloggen kanskje være noe for deg; “Tollfri netthandel via Sverige”.

  Sun: Nei, det ble dessverre ikke noen Belgiatur på meg. Jeg regner med å ha preparatene her ila neste uke. Hvis alt går som planlagt vil ordrene bare skli gjennom tollen uten MVA-påslag 🙂

 • drstockmann

  Minerva: Jeg snakket nettopp med Tollvesenet, og de sa at hvis varens verdi er over fribeløpet (kr 200 ved forsendelse) vil MVA påløpe, uavhengig av om at MVA er betalt i opprinnelseslandet eller ikke. Hvis MVA er betalt i opprinnelseslandet kan man søke selger om å få refundert MVA.

  Det vil jo variere hva slags medisin man skal ta etter hvilken behandling som er foreskrevet av KDM, men min (svært begrensete) erfaring er at svært lite av medisinen han forskriver er tilgjengelig i Norge.

 • Måne

  Ang. forsending av Nexavir: Jeg kjøpte alle medisinene jeg trengte i Brussel, men jeg har Nexavir for kun 3 mndr. Det betyr at jeg må bestille mer før jeg skal til kontroll. Nexavir skal ikke oppbevares kaldere enn 15+grader, hvordan kan man være sikker på at dette ikke skjer under forsending? Noen som har peiling? (Jeg betalte hverken toll eller mva når jeg kom til Norge. Gikk bare gjennom tollen, visste ikke noe om dette før jeg leste det her på bloggen i går.. Noen ganger er det lønnsomt å være uvitende… Tror kanskje jeg skal fortsette med det..)

 • drstockmann

  Måne: Nexavir bestiller du hos Himmunitas, jeg regner med at de har lang erfaring med å sende Nexavir i posten og har en løsning på “problemet”.

  Bare så du er klar over det: Tar du med deg medisin inn (over fribeløpet for personlig innføring) og går på grønn sone, er det det samme som å ha med noen flasker vin for mye på kvoten.

 • Måne

  Takk for svar drstockmann! Huff, jeg må nok skjerpe meg! Men det er sant, jeg var altså ikke klar over reglene.. Var bare kjempeglad over at noe kunne gjøres.. Men jeg hadde nok blitt lang i maska hvis jeg hadde blitt tatt for smugling av medisiner. Huttetu, skikkelige meg..
  Ellers takk for denne bloggen, finnes ikke noe bedre på nett!

 • drstockmann

  Måne: Det er egentlig ingen stor sak. Jeg vil ikke oppfordre til det, men jeg hadde nok gjort det samme som deg. Risikoen for å bli tatt er liten, straffen hadde nok blitt et forenklet forelegg + MVA på beløpet på varene over fribeløpet. Jeg tror ikke de beslaglegger produktene.

 • Sun

  Hei alle sammen 🙂
  I dag har eg prøvd å få tak i Gabbroral. Det viser seg at det ikkje er registrert i Norge, ikkje under noke anna namn heller…Men apoteket kunne skaffe det. Problemet er berre at då kostar det mykje mykje meir enn i Belgia, der eg kjøpte det då eg begynte på behandlinga. I brevet frå KDM fekk eg beskjed om at eg skal ta ei runde til med det.No skal eg likevel til Himmunitas på 6mndrs-kontroll 17.nov.,så då utsetter eg den kuren til då. Hadde vore greit å få tatt den no, men når en må betale så mykje ekstra for den så må det vel gå bra om eg venter nokre dagar til..
  (En får ikkje antibiotica på blå resept vanligvis, spurde om det..)
  Vi skulle ha funne ut om f eks Gabbroral, og andre medisiner som ikkje er registrerte i Norge, kan kjøpast via nettapoteket som Himmunitas anbefaler,spesielt sidan dette er reseptbelagt medisin.Då må vel KDM skrive ut resept på det og gi det vidare til representanten for nettapoteket…Kan visst bli litt komplisert dette…Eg synst det er greit å reise til Brussel til kontroll, for då kan du få med det meste av reseptane/medisinane en treng..

 • Sun

  Forresten..
  Er det noken andre som skal til Himmunitas/KDM 17.november? Trur det var ei som skreiv på bloggen her som også skal den dagen…

 • Stå på

  Hei Jeg skal til Brussel 18. november og få svar på prøvene. Gleder meg.

 • Sun

  Hei “Stå på”:-)
  Kanskje vi treffes då…
  Lykke til!
  Veldig spennande!

 • http://www.madebyjanne.no Janne

  Jeg har bare begynt med dietten, men det har hjulpet meg allerede. Føler meg mye friskere enn jeg har vært på 6 mnd, blodsukkeret er jevnere og magesmertene er borte. Er også mer våken og opplagt, har orket å sy hver dag denne uka. Selvfølgelig ikke lenge av gangen, men har fått gjort litt. 🙂

  Men jeg får litt hetta av å se alt dette om sprøytene. Har ikke lyst til å ta sprøyter… Håper virkelig jeg kan unngå det. Vet jeg er fryktelig pysete, men jeg har lav smerteterskel.

 • håpefull

  Jeg går også på dietten, og føler meg absolutt bedre på samme måte som du skriver, Janne..
  Til dere som har bestilt oppfølgingstime: er det noe dere har gjort når dere har fått epikrisen eller hvordan fungerer det??

 • http://www.madebyjanne.no Janne

  Det er spennende at det går an å gjøre noe selv ift kost, synes jeg, hadde ikke trodd det skulle ha så stor betydning. Vet du, Håpefull, om det er lov å spise ting som er melk/egg/glutenfrie, men som ikke står på listen? Så i butikken at det finnes f eks soyasjokolade som er alt mulig fri…

  Det virker som de andre bare har fått epikrisen i posten etter hvert?

 • håpefull

  Det er jeg helt enig i, det synes jeg også. Har kjempe tro på at mat er medisin og feil mat er “gift”.. Morsomt er det i alle fall. Ja det kan du nok spise. Men om du har fått den samme som meg kan du nok ikke spise så mye soya. Jeg skal i alle fall ikke drikke soya melk, men rismelk. Eller event. halvblande. Tror ikke det gjør noe med litt. Er det lenge siden du begynte med dietten? Har du begynt å innføre en ny matvare en gang i blant?? Det står om http://www.orgran.com på diettoversikten, der kan det bestilles produkter som er riktig i forhold til dietten, så de produktene du refererer til er helt sikkert lov. Meny har mye og helsekostbutikker. Men pass på at det ikke er glutamat i…

 • håpefull

  Hadde mer på hjertet jeg ang dietten: du vet du kan spise potetgull med salt??Står på siste side bakerst under snacks..En annen ting om du ikke kan spise nøtter eller er allergisk mot nøtter, da spesielt peanøtter – må du ikke spise LUPINMEL. Jeg kjøpte meg en kjeks på Meny som var helt etter “forskriftene”, men fikk så vondt i kroppen dagen etter når jeg våknet og vondt i magen, du kjenner sikkert til hva jeg mener. Leste på pakken igjen og tenkte hva er Lupinmel. Slå opp på nettet og det var ikke bra!!! Bare til opplysning…:)

 • Sun

  Hei Janne og Håpefull 🙂

  Så bra at dietten hjelper!
  Eg fekk ikkje diettliste, men berre 2 sider med resultat frå matintoleransetesten eg tok. En kan ete det som er testa på lista og viser at ein tåler. Det som kan vere litt vanskelig, er at en del ingrediensar/matvarer ikkje er prøvd ut på testen, det er eit visst antall varer berre. En kan f eks tålr havregrynsgrøt med vann og salt, men kanskje en ikkje tåler kanel, for det var ikkje testa….Og det er viktig å variere maten så godt som råd,( kvar 4. dag/matgrupper )Men det er ikkje så lett..Men eg veit at det er andre her som har mykje strengare diett enn meg..
  På testen sto det at eg ikkje har intoleranse mot frukt, men eg fekk beskjed av KDM at eg skal ha lavt inntak av fruktose, dvs også frukt..Det er pga at eg har litt “malabsorpcion” av fruktose, og tarmen min tåler det derfor ikkje så godt…

  Når det gjeld oppfølgingstime hos KDM, så kan den bestillast på Himmunitas når du er der første gong, eller som eg gjorde, ringde og bestilte då eg kom heim. Etter at eg hadde begynt på behandlinga,ringde eg til sekretæren igjen, og ba om å få kontrolltime,til ein dato som var omtrent 3mndr etter. Så gjorde eg det same neste gong også, slik at no skal eg på 6mndrs-kontroll. Vi spurde sekretæren då vi var fleire på Himmunitas sist, og ho sa at en kan få epikrisa i posten, en er ikkje nødt til å kome tilbake for å få resultatet. Men om en bestiller time, så får en den timen. Det som også går an er kanskje å bestille en time, og avbestille den i god tid hvis en bestemmer seg for å vente på at epikrisen kjem i posten.Den gjer det uansett, men då har du fått muntlig beskjed frå KDM om han kan gjere noke med situasjonen din..
  Men dette må kvar enkelt bestemme sjølv…

 • http://www.madebyjanne.no Janne

  Man merker veldig fort når det er feil! Det er gøy når man kjenner det virker, men det er jo litt styr å finne ut hva man kan spise. Har ikke hatt så mange alternativer foreløpig, blir fort lei av de smaksløse tingene. Begynte for 3 uker siden. Var i hovedsak allergisk mot eggehvite, kasein i melk (og dermed ost og yoghurt også), gluten og hvitløk. Også tåler jeg dårlig juice, kaffe, og andre ting som er sure og sterke. Var ikke allergisk mot nøtter, men skulle ikke spise det enda allikevel. Hadde heldigvis ikke laktose eller fruktose allergi, og etter det jeg forstod kunne jeg spise ganske fritt når jeg blir frisk. Savner tomat og tomatpure, appelsin, sopp, avocado, jordbær, bringeær og hvitløk… Kunne få begynne med avocado i dag, og ost 1 gang/uke om en uke. Skal gå inn og se på den hjemmesiden!

  Siden kaloriinntaket er så lavt, hadde jeg håpet å gå ned i vekt ganske fort, men det tar nok lenger tid enn jeg vil. 🙂

  Jeg har i hvert fall time på Himmunitas 25. nov for efforttest og konsultasjon med KDM, så får jeg se hvordan det ligger an. Selvfølgelig håper jeg at han har behandlingsplan klar, hvis ikke får jeg vurdere om jeg bestiller ny time eller venter på epikrise hjemme. Det har gått hardt utover sparepengene med alle tester og et par reiser til Belgia. Må jo ha til medisiner også. Fryktelig dyrt det Stockmann har bestilt!!!

  Veldig spennende å høre hvordan det går med dere som har kommet et stykke på vei i behandlingen!

 • Minerva

  Ja, det er dyrt.
  Jeg prøver å føre opp kostnadene på et excel-ark, og har nå brukt knappe 50.000,- kroner, hvorav ca. 20.000,- på medisiner, ca. 19.000,- på tester og resten på 2 reiser inkl. opphold, drosjer etc. Dette er ikke billig, men man kan ikke sette en pris på helse. Skal en tur til 2-månders kontroll i beg. av desember (vet ikke hvorfor jeg skal ned etter 2 mnd, når mange andre skal på kontroll etter 3 og 4 mnd, men det finner jeg vel snart ut 😉

  Jeg har funnet ut at 3 overnattinger fra fredag til mandag koster like mye som en overnatting fra mandag til tirsdag, så jeg reiser ned på fredag, og i hele desember er det et europeisk julemarked i Brüssel med ca. 240 små hytter hvor man selger alt fra juleting til Glühwein etc. Har bestilt et hotell som er i gangavstand fra aktivitetene, slik at jeg kan gå tilbake og hvile meg innimellom slagene. Prøver å blande hygge med nytte 😉

 • http://www.madebyjanne.no Janne

  Himmel og hav, så mye! Har straks brukt like mye på tester, og så får jeg se hva det blir på medisiner. Skulle ønske jeg hadde klart å jobbe, da hadde det ikke vært noe problem.

  Høres koselig ut med desembertur! 🙂

 • drstockmann

  Sun: Ang. medisiner (reseptbelagt eller ikke): Jeg regner med at alt kan bestilles fra det samme apoteket som KDM har samarbeid med og som jeg bestilte all medisin fra sist. All kommunikasnon foregår på e-post og telefon. Regner med at KDM ordner med reseptene.

  Janne: Jeg tror Nexavir kun kommer på ampuller og skal taes med sprøyte. Mer info om Nexavir på http://www.nexcopharma.com/ (en av bieffektene er visst bedre hud).

  Ang. diett: Jeg går ikke på noen spesiell diett, men jeg skal unngå noe og det finnes i nesten alle typer mat.

  3 måneders bruk av Nexavir (antiviral medsisin) i den dosen KDM har forskrevet for meg, koster alene kr 12 000. Jeg tror det kun er snakk om totalt 5 måneders forbruk for min del

  Med det siste innkjøpet av medisiner har nok kostnadene min til Belgia-eventyret kommet opp i rundt 50 000. Jeg regner med at jeg ender opp med en totalsum på rundt 75 000 til slutt. Det er en stor sum, men blir jeg frisk (som det ser ut som jeg blir) så er der verdt det.

  Minerva og Janne: Hvis du har en lege som følger og støtter din behandling i Belgia, kan det være lurt å få en uttalelse fra henne om at medisinene du tar virker og er nødvendige for deg. Så kan du prøve å få trekt fra utgiftene på selvangivelsen.

  Minerva: Kos deg på julemarkedet! Høres ut som en god ide å blande pleasure og business 🙂 Jeg skal til 2-månederskontroll hos KDM, det stod rett ut på det siste brevet fra KDM: “We would like to see this patient in 2 months.” Så da er det ikke annet å gjøre enn å høre på the professor 🙂

 • nathalie

  Hei på dere,
  så gøy å lese at så mange er i gang med behandling nå.Om ikke annet i hvertfall dietten.
  Akkurat som dere kjente også jeg fort bedring, bare jeg kuttet ut mat jeg ikke tåler.
  til de som gruer seg til sprøyter,..det er ikke alle som må ta det.
  Selv trenger jeg ikke Nevaxir(sprøyter), tar bare Sterop ( vit.B12-sprøyter) men kun 2 gng/uka.
  antibiotika og masse tilskudd for mage/tarmbalansen og styrkende preparater.Men, det er vel kun antibiotikaen som er medisin som trenger resept.
  Selv skal jeg på kontroll 12.januar,da har jeg gått på medisiner i 3 måneder. Bestilte ikke time for oppfølging før etter jeg hadde begynt på behandlingen og regnet 3 måneder derfra.
  Fikk epikrisen i posten og bare ringte eller sendte mail angående det jeg var usikker over.
  Jeg blir en del dager ekstra i Belgia slik at jeg rekker å få kjøpt ny runde med medisiner og en del diettmat før jeg reiser tilbake til Norge.
  Noen andre som skal ned samtidig?
  Datoen passet veldig bra siden jeg nå kan feire bursdagen til bestemoren min mens jeg er der !Da blir hun nok veldig glad når jeg plutselig dukker opp på dørstokken hennes 🙂
  klem

 • drstockmann

  Jeg gjentar meg selv, i tilfelle du har interesse av det eller ikke har fått det med deg; JEG SKAL DIT DEN 13. JANUAR 🙂

 • nathalie

  Da sees vi kanskje !! Ringte idag fordi jeg hadde glemt å bestille time hos dietisten samtidig. Hun jobber ikke på mandager så da skal jeg dit på tirsdag den 13. isteden 🙂
  Hadde vært hyggelig .Skal du være lenge?

 • Måne

  Ser at det er mange i Norge som behandles av KDM nå. Jeg undrer meg på om det hadde vært mulig å få noen, f.eks et apotek i Norge til å importere\føre de vanligste medisinene KDM skriver ut? Noen som har gode ideer el. peiling? Kan f.eks en privat person importere for videre salg (med el.uten fortjeneste), noen som vet? Det hadde spart oss for masse arbeid og bruk av energi som vi trenger til å leve..Noen som har bestil Nexavir direkte fra USA? Jeg har forresten en veldig god dag i dag! Det går opp og ned, men med stadig stigende kurve.. Yes!
  Ønsker dere alle en god helg!

 • drstockmann

  Hei Måne, godt å høre at dagsformen er god.

  Etter det jeg har blitt informert om kan man kun drive import av medisiner til eget bruk, og man kan maks få tilsendt 3 måneders forbruk. Disse reglene gjelder ved import fra EØS/EU-området, jeg er ikke sikker på om import fra utenfor EØS/EU-området er tillatt. Nexco Pharma, som produserer Nexavir, holder til i USA.

  Jeg har luftet problemstillingen med mitt lokale apotek og har forstått det slik at det er mye enklere (= mye mindre papirarbeid og byråkrati for meg og apoteket) å bestille fra Belgia, enn at apoteket skal prøve å skaffe til veie den medisinen jeg trenger. Økonomisk vet jeg ikke om det er noe bedre, men tidsmessig skal det uten tvil være raskere å bestille fra Belgia.

 • drstockmann

  Nathalie: Så klart det hadde vært hyggelig, så det må vi få til, eller hva? :). Jeg har time kl 14 den 13. Jeg er usikker på hvor lenge jeg blir, men jeg må sikkert handle medisiner og regner med å bli der ihvertfall den 14. også muligens reise hjem den 15. Men ingenting er planlagt enda, må også se an når jeg får de billigste flybillettene (kanskje lønner det seg å bli noen dager ekstra).

 • nathalie

  Hei dr.Stockmann,
  da sees vi nok ,jeg har time kl.12.45
  Håper å få time til dietisten samme dag, men de kunne ikke gi meg time enda,..synes det er litt dumt,..
  Men, hva er vel en tlf til eller fra 🙂
  Når det gjelder kjøp av medisiner så er det sikkert lurt å bruke det apoteket som Profesoren har et samarbeid med.
  Selv handler jeg på apoteket i hjembyen min i Belgia, men de må bestille varene så det tar en dag eller to før jeg får dem. Siden jeg likevel kombinerer time hos doktoren med å besøke familien så er dette ikke noe problem for meg, men ser jo at det er et problem for alle dere som reiser hjem allerede dagen etterpå …

 • drstockmann

  Da sees vi 🙂

 • Gitte

  Hei hei!
  Håper at noen kan være behjelpelig med å skaffe adresse og mailadresse til apoteket KDM samarbeider med.
  Er også interesseret i proceduren ved evt. bestilling av medisiner og hvor lang tid der går før jeg kan forvente at jeg har medisinerne i “hus”.
  Gitte

 • drstockmann

  Hei Gitte!

  Har sendt deg en e-post med kontaktinfo til apoteket.

  Fremgangsmåte for bestilling (slik jeg gjorde det): Send en e-post til apoteket og oppgi hva slags medisin du skal ta, hvor mye du skal ta hver dag og over hvilken periode. Apoteket beregner da hvor mange enheter du trenger av hver enkelt medisin og sender deg en e-post med totalprisen. Så er det bare å ringe og bekrefte bestillingen og oppgi kredittkortinfo for forhåndsbetaling. Det tok 11 dager fra min ordre ble sendt til jeg kunne hente den på mitt lokale postkontor.

  Nexavir bestiller du hos Himmunitas.

 • Gitte

  Takk for hjelpen drstockmann. Da har jeg fått bestilt alle medisinerne.Håper ikke ventetiden blir for lang nu da. Blir spennende å komme i gang med behandlingen.

  Gitte

 • lillemy

  Hei jeg rammlet tifeldigvis inn på den siden her da jeg søkte etter info om KDM,jeg leter desperat etter en vei for min venn og eks som er rammet av dene mystiske og slitsomme diagnosen,er det mulig og få tilsendt all info om klinikken hans og apoteket der man kan bestille disse preparatene , egentlig alt som er relevant til behandlingen han gir.
  på forhånd takk og jeg tenker på dere:)

 • drstockmann

  Hei Lillemy!

  Så vidt jeg vet finnes ikke noe standard informasjonsmateriell fra klinikken, det som er av info er KDM sine publiserte forskningsresultater og omtalte foredrag. Du finner en god del info og linker om disse på denne bloggen.

  Kontaktinfo til klinikken finner du her: http://drstockmann.wordpress.com/category/sp%c3%b8rsmal-og-svar/

  Jeg har også kontaktinfoen til apoteket.

 • Heidi

  .Hei

  Har vært på siden her og lest siden august da jeg tilfeldigvis kom over den i min søken om ME. Hadde da vært sykemeldt så lenge å ble bare dårligere. Legen ba meg fylle ut papirer vedr. Me og da jeg leste om det skjønte jeg mine symtomer. Er veldig glad jeg kom over denne siden og har lært enormt mye.Har tatt kontakt med klinikken og fått standard brev sikkert vedr kostnader og slikt( 6.oktober)purret og svart uten å høre noe mer. Havnet da på Balderklinikken for å få begynt med noe. Lever på diett og vært igjennom antibiotika kur Humatin( bare 10 dager), vsl#3 og l,glutamin.Ser jo av innleggene her at kurene varer lenger( har nemlig noen av virusene)og da finner vel The Proffessor mer.Jeg skal ikke gi opp og tar kontakt med klinikken igjen.
  Tåler ingen ting men er det så at ting skal innføres igjen av det som ikke kunne spises før??
  Takker Sun og drstockmann som startet.

 • Bethen

  Til Heidi

  Jeg tok allergitestene hos KDM og fikk beskjed om å kutte ut de matvarene jeg ikke tålte inntil videre. Han sa at matallergiene sannsynligvis ville forsvinne etter behandlingen.

  Jeg lurer på om det samme gjelder laktose og fruktose intoleranse/malabsorbasjon? Er det noen som vet det?

  Hilsen Bethen

 • http://www.madebyjanne.no Janne

  Hei igjen Dr Stockmann. Jeg skulle gjerne hatt de kontaktopplysningene. Det ser ut til at det er 1 medisin jeg må skaffe selv, men skjønner ikke hva som står på resepten. Har ellers fått hjelp til å skaffe de andre medisinene.

 • Sun

  Hei Janne 🙂

  Anbefaler deg å skrive en mail til Himmunitas og fortelje at du ikkje forstår det som står på resepten.Reknar med at du har fått epikrisen, eller evt nokre prøvesvar, og der står pasientnummeret ditt på.(filenumber).Du skriv det ved sidan av namnet ditt.
  Etterpå ringer du til Himmunitas , oppgir namn og filenumber, og seier kva problemet er, og at du har sendt en mail. Då får du svar.
  MVH sun

 • Stå på

  Jeg skal begynne med behandling og trenger kontaktinfo om apoteket i Belgia. Kan du sende meg den på e-post?

 • drstockmann

  Stå på: Da har jeg sendt deg infoen.

 • Anonymous

  Bethen: har du funnet ut det du lurte på i november over her? Lurer på det samme, nemlig?

 • Bethen

  Hei!
  Nei, jeg har ikke funnet ut av dette ennå. Må nok spørre professoren.

  Hilsen Bethen

 • Tege

  Hei Bethen!
  Tror jeg leste et sted her at du skulle ha kosttilskudd fra usa. I så fall samme her: ProPak. Har du kjøpt? Fikk du det direkte hit?
  Hilsen Tege, Bergen

 • Bethen

  Det gikk veldig raskt og greit å bestille dette på Internett. Hvis jeg har forstått disse tollreglene riktig kan du bare bestille for 3 mnd. bruk av gangen. Jeg har nå også bestillt Chlorella fra ProHealth siden det ble billigere enn å kjøpe fra Belgia. Vurderer også et par andre produkter, men vil høre med KDM om han kan gå god for dem først.

  Prisene er en del lavere i USA og frakten er også billigere etter min erfaring. De sender med flyfrakt og det har tatt ca 1 uke.

  Hilsen Bethen

 • Tege

  Takker:) var det propak du også bestilte? måtte du fortolle?
  Hilsen Thomas

 • Bethen

  Ja, det var ProPack. Det ble fortollet med 25%.
  Vitaminer blir ofte fortollet som medisiner (dvs. med 25%) og ikke som kosttilskudd (14%) når de er over de styrkene som er satt som grense i Norge.

  Vet ikke hvor mye Chlorellaen blir fortollet med, den er på vei i posten nå. Går den som kosttilskudd blir det 14%.

  Hilsen Bethen

 • Andreas

  Hei
  Jeg holder på å bestille medisiner fra apoteket i Antwerpen. Legen min i Norge har sendt meg resept på B12, men det ser ut til at det er på 1mg, og Professoren har foreskrevet 10mg to ganger i uken. Noe som heter Sterop.
  Er det noen som vet om man kan få det man trenger i Norge? Eller om man må ha dette Sterop?

 • Bethen

  Andreas: Du får ikke så sterk B12 som injeksjon i Norge, så du må bestille den fra Belgia.

  Hilsen Bethen

 • Andreas

  Takk for info Bethen. Da bestiller jeg også b12 fra Antwerpen.

  Er det noen triks for å unngå mva påslag? Det virker som om det er litt forskjellige erfaringer her.

 • drstockmann

  Jeg bestilte 2 pakker B12 1 mg tabletter fra Belgia på torsdag i forrige uke, og mottok de som brevpost tirsdag i denne uken. Jeg måtte ikke betale MVA på den forsendelsen.

  Når du bestiller medisiner fra utlandet kan du bruke “trikset” med poste restante: Dvs at pakken sendes til et “postcenter” i Sverige og du henter pakken der. Da slipper du å betale MVA i Belgia (6%) og i Norge (så lenge beløpet er under frigrensen og du har oppholdt deg lenge nok i utlandet).

 • Lisbeth

  Vil egentlig advare mot poste restante i Sverige. Hvis dette skal fungere må pakken bli sendt med posten og verken Himmunitas eller apoteket ville sende varene med posten – de bruker andre firmaer som TNT. TNT nektet å levere varen på postkontoret fordi mottakeren må skrive under på mottatt. Nexviren ble derfor tatt med tilbake til hovedlageret i Gøteborg og vi måtte hente den der – men det er riktig: vi slapp 25% norsk moms 🙂 Så i praksisen er det vanskelig å få til. Nevner dette så ikke flere går i samme fella.

 • Bethen

  Ang. Chlorellaen

  Jeg betalte litt toll og 14% mva. for Chlorellaen, pluss postens grådige gebyr på ca. 200 kr. Det lønner seg allikevel å handle Chlorella på ProHealth sammenlingnet med Antverpia. Særlig hvis man skal ha ProPack’en også og bestiller det samtidig.

  Chlorellaen til ProHealth har helt identisk innholdsfortegnelse som den jeg fikk fra Belgia (Now), og de har identisk utseende. Begge er produsert i USA.

  Hilsen Bethen

 • Andreas

  Hei.
  Jeg leste om noen av dere som hadde hatt problemer med å få forsendelsene fra Prohealth gjennom tollen, så til min gledelige overraskelse mottok jeg min pakke fra dem i løpet av vel en uke, ufortollet.

  Jeg skal også til å begynne å sette b12 og Nexavir sprøyter, og lurer på om dere som holder på har noen tips, triks og råd. Noe spesielt jeg bør vite og tenke på? På forhånd takk.

 • aase palm

  hei, vil gjerne ha e-post adr. til ovennevnte apotek.
  beste hilsen
  aase p

 • drstockmann
 • stian holmseth

  hei. ønsker også gjerne e-post adr. til ovennevnte apotek. kan du sende meg den?

 • Odd

  Hei dr. Stockmann!
  Hva er den absolutt billigste metoden å skaffe seg Nexavir på? Hjertelig takk hvis du kan sende meg beskrivelsen på dette.

 • Kim Sandland

  Hei! Veldig bra informasjon her, noe jeg har leitet lenge etter. Kan du sende meg e-post adr. til overnevnte apotek 😉 På forhånd takk skal du ha!!

 • drstockmann

  Hei Kim! Klikk deg inn på http://www.ME-behandling.com, der velger du et underforum som heter “Medisiner” og inne på det forumet ligger det kontaktinfo til 2 apotek i Belgia som gir bra service og som kan levere det meste.

 • AnneLise

  hei. Vil gjerne ha kontaktopplysninger til apoteket. Blir ikke sendingen stoppet av Norsk toll?? Takk for at du informerer om denne muligheten

 • Anitaknutsen

  Hei! Jeg kunne tenkt å kjøpt ett par med slankemiddele reductil.Kan du skaffe  det til meg og hvor mye betaler man

blog comments powered by Disqus