Dag 3 i Belgia

I dag er siste dagen jeg skal til klinikken til KDM, og kun for en kort konsultasjon med KDM.

Kl 07:05.  Går ned fra rommet for å sjekke ut av hotellet, har bestilt tax til 07:15.  Resepsjonisten lurer på om jeg ikke vil pakke med meg litt frokost, jeg rekker det før taxien kommer sier han.  Vel, frokost er inkludert i hotelprisen, og frokost er jo også sagt å være dagens viktgste måltid.  I dag vil dessuten være den eneste dagen jeg kan ta nytte av frokosttilbudet, da jeg har fastet de 2 andre dagene, så jeg takker ja og går inn og lager meg en liten matpakke.  07:15 er det avreise med taxi og fremme ved Himmuntas etter 20-25 minutter.

Tips:  Taxi-sjåføren i dag var ikke helt klar over hvor adressen til klinikken var, men da er det bare å si at klinikken ligger ved The Military Hospital (L’Hospital Militar ?) og voila så finner han frem.  “Alle” drosjesjåførene vet hvor militærsykehuset er.  Når du kjører oppover De Tyraslaan så ligger sykehuset på vensret side og klinikken på høyre side.  Obs!  Klinikken er ganske anonym.  Den ligger i et bygg på 1 etasje og uten store skilt.  Et skilt med 111 står ved innkjørselen og peker inn mot bygget, og en 1 meter høy steinsøyle har 3 plakater med firmalogoer på (hvorav en av logoene er Himmunitas sin).

 Se også link for kart over området.  Klinikken er bygget til høyre for den grønne pila.

 Vel fremme melder jeg min ankomst og går inn på venterommet.  Jeg er den enesten som har ankommet og benytter ventetiden til å spise frokost.  KDM ankommer ikke før kl 08:15 (det tidspunktet jeg har fått beskjed om at jeg har time) og han tar det med ro og kaller inn en annen pasient før meg.  Akkurat nå lurer jeg på om min time har “falt mellom 2 stoler” og at han ikke rekker å se meg i dag.  Men nei da, kl 08:45 er det min tur.  Nå følger en liten fortsettelse av effort-test/undersøkelsen fra  går, som det kun er KDM som kan utføre.  Årsaken til at det er han som må utføre testen er at det er han som må bedømme resultatet.  Det som skjer er at han benytter bildediagnostikk til å lytte og se på hjerte.  Det er litt rart, men også kult å høre hjerte sitt slå over høyttalersystemet.

Etter testen, som er over på 5 minutter, får jeg vite at effort-testen i går viste at min fysiske tilstand er ok.  Vel, jeg regner med at min “fysiske tilstand” i dette tilfellet kun er relatert til målingene av hjerterytme, puls, blodtrykk og pust.  For jeg er fortsatt et stykke unna det å kunne gjøre normale aktiviteter uten å bli sliten.

KDM er ikke i stand til å g meg en behandlingsplan enda, da han ikke helt vet hva som feiler meg.  Svartiden på de prøvene som ble tatt i går er visst på opp til 3-5 uker.  Men KDM har allerede funnet et “avik” hos meg, som han sier skyldes min tilstand/sykdommen.  Dette er det ikke noe å gjøre med sier han, det er relativt ufarlig for meg og kan forsvinne når jeg blir frisk. 

KDM lurer nå på hvordan jeg vil følge opp dette besøket og testene her.  Da jeg reiset fra Norge hadde jeg sett for meg et scenario hvor KDM sender svar på testresultatene til min lege i Norge og at hun iverksetter og overvåker behandlngen.  Men under besøket i Belgia har tanken på å returnere til Belgia for en ny konsultasjon oppstått og blitt sterkere for hver dag.  Nå er jo alle prøvene tatt her i Belgia og det er jo tross alt KDM som har erfaring med behandlingen av ME-pasienter.  Jeg nevner dette for KDM og for han er dette ok, men han kommer med et annet og bedre forslag:  Han skal til Oslo om kort tid og sier at svaret på testene vil være klar innen den tid.  Han sier at han kan ta med seg journalen min og treffe meg i Oslo for en konsultasjon.  Han lurer på om ikke det er enklere for meg, og det er det jo.  Han nevner at jeg også bør treffe en ernæringsekspert, hvorfor glemte jeg å spørre om.  Er det standard at hans ME-pasienter skal innom en ernæringsekspert eller er det pga svaret på laktose- og fruktose-testene?  Vel jeg regner med at han nevner dette når jeg treffer han senere. 

Så til dere som lurer; ja, jeg skal følger behandlingsopplegget til KDM.

Konsultasjonen i dag er foresten gratis, da den er en del av effort-testen fra i går.

Så da er jeg ferdig her på klinikken, det er bare å vente på resultatene og sette i gang behandlingsopplegget.  Jeg takker staben for et hyggelig opphold og forlater Brussel med kursen for Paris (hvor jeg skal være i 2-3 dager).

This entry was posted in Min behandlingsblogg. Bookmark the permalink.
blog comments powered by Disqus