Dag 1 i Belgia

I dag er første dag på klinikken.  Konsultasjon og laktose-test står på programmet.

Jeg bor på Hotel Aristote på Avenue De Stalingrad 7, ca 11 km og 20 minutters kjøretur fra klinikken til KDM.  Hotellet er litt utenfor bykjernen (men i selve byen).  I og med at jeg har lest mye rart om drosjenæringen i Brussel, samt at resepsjonisten på hotellet dels også bekreftet dette, bestilte jeg i går taxi til kl 07:00 i dag.  Jeg spesifiserte at det var SVÆRT viktig at taxien var på hotellet kl 07:00 og ikke 07:05.  Dette da jeg har time kl 08:00 hos KDM sin klinikk, og ønsker heller å komme 30 min for tidlig enn 30 min for sent.  Fem på sju er faktisk taxien på plass og vi er fremme etter 20 min kjøretur.  Jeg er ikke den eneste som er tidlig ute; jeg treffer en annen ME-pasient, som bokstavlig talt har reist jorda rundt for å komme hit.  Heldigvis åpner klinikken kl 7:30, så jeg slipper å stå utenfor og jeg kan bare melde min ankomst.

En av de ansatte ber meg om å sette meg på venterommet og vente til KDM sin sekretær ankommer.  I løpet av 10-15 minutter kommer den samme ansatt med et glass med en blanding av vann og laktose.   Jeg drikker dette og nå venter pusteprøver på “tuber” ca hvert 30 min.  Du kan få gass i magen av denne drikken.

Rundt kl 8 ankommer KDM sin sekretær.  Hun kommer med min journal og et ME-skjema jeg må fylle ut.  Jeg må også betale 50 euro på forhånd for den første konsultasjonen med KDM. 

ME-skjemaet inneholder spm. som f.eks:
Når fikk du ME?
Fikk du ME med en gang eller var det en glidende start?
Hadde du influensa før utbruddet av ME?  Ble tester gjort?  Hva ble funnet ut?
Har du hatt psykologisk behandling før ME-utbruddet?  Psykologisk medisin?

På skjemaet skal du gradere symptomene som f.eks. under fra 0 – 3.
0 = ingen, 1=av og til, 2 = noe, 3 = mye

Psykologiske symptomer (depresjon, mood swings, angst)
Andre psymtomer
Hårtap
Mageproblemer
Influensa
Konsentrasjon
ADD
+ + +

Skjemaet fylles ut for at KDM skal kunne danne seg et bilde av din ME-situasjon.

Når journalen er opprettet og ME-skjemaet fylt ut er det bare å vente på konsultasjonen med den store guruen, Prof. Dr. KDM selv.

Nå er det min tur.  Konsultasjonen er egentlig på 20 min, men min tok mellom 5 – 10 min, men det føltes mindre ut (tiden gikk fort).  KDM er effektiv (han vet hva han skal se / spørre etter), men vennlig under samtalen. Han nevnte i forbifarten at han hadde vært i Oslo i forrige uke.

Kl 11:30 er jeg ferdig og forlater klinikken. Tips til alle som tenker på å dra nedover, ta med lesestoff, ventetiden kan bli lang. Selv traff jeg en som hadde dratt hele veien fra New Zeeland og tilbrakte tiden med å snakke med henne.  KDM er faktisk oppdatert på norske forhold og hadd en norsk utgave fra oktober 07 av KK liggende.

Vel det var alt for i dag, i morgen er det test for fruktose (foregår på samme måte som med laktose), blodprøver og “effort-test”.  Ellers så skal KDM vurdere flere tester ut fra skjemaet som ble fylt ut sammen med journalen, intervjuet med han og de testene som allerede er tatt.  Jeg skal ha en ny konsultasjon med KDM på onsdagen (han sa i hvertfall så under samtalen med han i dag).  Jeg var ikke klar over en 2. konsultasjon, så bra at jeg ikke hadde planlagt å dra før på onsdagskvelden.

This entry was posted in Min behandlingsblogg. Bookmark the permalink.
blog comments powered by Disqus