Svar på allergitesten

I dag mottok jeg svar på allergitesten som ble tatt i Belgia og sendt til USA for analyse.  Skjemaet med  testresultatene på presenterer svarene grafisk på en meget lettforståelig måte, og svarene er for det meste positive for meg, dvs at jeg ikke er allergisk.  Men det er to ting som skuffer meg litt med testresultatene:

1. Testene viser at jeg scorer meget høyt på allergi mot “suger cane” (sukkerrør), som i praksis betyr at jeg er allergisk mot sukker 🙁  Og selv om sukker utvinnes på 2 forskjellige måter; sukkerrør og sukkerroer (roten), betyr nok dette i praksis at jeg må prøve å holde meg unna sukker.

2. Det norske helsevesenet.  Hva slags tester er det norsk helsevesen utfører når de tester for allergier?  For 2 år siden ble jeg testet for allergier og fikk beskjed om at alt var ok.  Med tanke på min sykdomshistorikk burde ha de sjekket grundigere.  Vel, gjort er gjort.

Sammen med testresultatene var også et tilbud om å benytte seg av ernæringseksperten til KDM, og fra testlaben var det med et omfattende forslag til en 4-dagers diett.

Et kjapt google-søk viser meg de overraskende symptomene på matallergi, noen av de ligner på ME-symptomer:

Possible Symptoms Associated with Food Allergies:

 • Digestive System
  • Indigestion
  • Nausea
  • Vomiting
  • Irritable Bowel Syndrome
  • Diarrhea
  • Constipation
  • Gas
  • Bloating
  • Stomach ulcers
  • Pruritus ani
  • Cramping pain
  • Colic (in babies)
 • Urinary Tract
  • Frequent urination
  • Burning
  • bedwetting in children
 • Cognitive and Psychological
  • Mood swings
  • Anxiety
  • Depression
  • Food cravings
  • Poor concentration
  • Fatigue
  • Hyperactivity
  • Cranky behavior in children
 • Head and Neck
  • Ear infections
  • Runny or congested nose
  • Recurrent sinusitis
  • Headaches
  • Migraines
  • Sore throat
  • Mouth sores
 • Chest
  • Asthma
  • Irregular heart beats
 • Muscle and Joints
  • Muscle aches
  • Joint pain
  • Joint inflammation (arthritis)
  • Some cases of rheumatoid arthritis
 • Other
  • Water retention
  • Weight gain
  • Eczema
  • Hives
  • Rashes
  • Excess perspiration
This entry was posted in Min behandlingsblogg. Bookmark the permalink.
blog comments powered by Disqus