Du si meg; har du det bra?

Jo takk skal du ha
Jeg har det bedre enn de fleste her tilstede
Jeg smiler hver dag fordi jeg er glad
Det er så fint å leve si meg kan du ikke se det

Lenge siden sist, over 1 måned!  Tiden flyr og jeg vet ikke hva jeg har brukt den til, men jeg tenkte det var på tide med en oppdatering og et svar til Aine.

Grunnen til den musikalske introen (“En Solskinnsdag” av Postgirobygget) er at akkurat litt sånn som i den lille tekstsnutten har jeg det nå 🙂

Min behandling har nå pågått siden ca november 2008 (med innledende undersøkelser i Belgia i mars 08).  De første månedene med behandling hadde jeg ikke de helt store forbedringene (søvnen + en del andre “problemer” ble riktignok noe bedre), men det er noe med det å ha helikoptersyn og ikke se på alt fra dag til dag.

I mars kom den første store forbedringen og den varte til rundt konsultasjonen med KDM i april.  Så fulgte en liten nedtur igjen (noe jeg tror er normalt i behandlingsopplegget, og  slik kroppen skal reagere), fra rundt ME-konferansen i juni ble formen bedre og bedre.  Så noen uker før jeg begynte å gå tom for medisiner, bestilte jeg opp nytt hos Antwerpia og Kalida.  Likevel så tok det ca 1 måned før jeg kunne motta alt hjemme hos meg.  Jeg skal fortelle mer senere om hvordan Tullverket i Sverige brukte ca 1 måned på sin analyse for å å sjekke om Nexavir var doping,  narkotika eller et lovlig preparat 😉  Og om TNT sitt lille rot, men det er en annen historie.

Jeg vil heller benytte anledningen til å takke
– apoteket i Antwerpen for super service (som alltid)
– Kalida for sin raske håndtering av min ordre (ordren ble sendt dagen etter at jeg foretok betalingen)
– min gode venn (du vet hvem du er :)) som tross mere arbeid enn beregnet, sørget for at jeg fikk tak i medisinene og Nexavir
– min kontaktperson hos TNT, som til tross for TNT sitt rot har ytet super service og gjort en veldig bra jobb for meg

Litt etter at jeg gikk tom for medisinene og til litt etter at jeg mottok den nye forsyningen, hadde jeg en liten nedtur.  Det tror jeg skyldes avbruddet og den nye oppstarten i medisinbruken, noe jeg antar er naturlig.

29 juli er en ny merkedag for meg, da brøt jeg en ny barriere.  I tillegg til å bli bedre og bedre, og være i bedre form, gjør jeg nå mye mer.  En del av den “sperren” (nei, den er ikke mental) som gjør at vi ME-pasienter kan bruke lang tid på en god del ting, og som gjør at vi utsetter mye, mye av den er nå borte 🙂  For en deilig følelse!  Jeg vet at jeg ikke er riktig frisk og at det er en del igjen, men hvor jeg gleder meg nå etter å ha kjent på litt av det som skal komme 🙂  Jeg kan ikke huske sist jeg hadde det slik, jeg må i allefall mange år tilbake i tid.  Når sant skal sies, så hadde jeg tatt til takke med bare å ha kommet så langt som jeg har nå i dag, men jeg vet at KDM er mannen som kan hjelpe meg enda lengre, til å bli helt frisk 😀

Den 31. var jeg ute på en joggetur (jeg jogger normalt den samme ruta) og det var nå en helt ny verden; jeg holdt et bra tempo og var ikke sliten da jeg avsluttet, så jeg økte tempoet betraktlig og sprang som “en gal” i 10 minutter ekstra.  Utrolig deilig, jeg kunne ha holdt på lenger, men viktig å ikke overdrive når en først kan trene.  Da jeg jogget den samme runden i mai i fjor brukte jeg adskillig lengre tid, jeg gikk en del av løypa og hadde blodsmak i munnen kort tid underveis.  I fjor var jeg i tillegg utrolig sliten dagen etterpå, i år var jeg i fin form og merket lite til joggeturen dagen før.

Ved de siste 2 B12-injeksjonene (7. og 4.) har jeg følte det som om kroppen får en vitamininsprøytning (den får jo bokstavlig talt det :p), men nå kjenner jeg det merkbart godt.  Selv om jeg føler meg pigg og i god form, så føler jeg at jeg får enda mere energi enn hva jeg har hatt før jeg tar den.  Psykologi eller ikke, det er i hvertfall en veldig god følelse 🙂

KDM skisserte ved mitt møte med han i mai 08 at jeg ville trenge ca 1 år med behandling, og jeg tror ikke han bommet så veldig med sine estimater 🙂  Nå har det vært noen forsinkelser underveis og jeg venter fortsatt på å få tatt noen prøver jeg egentlig skulle tatt i mai, men akkurat nå er jeg bare glad for at det ser ut som om alt virikelig går i riktig retning 🙂

Status er altså at behandlingen virker (hvis noen var i tvil), jeg har kommet et godt stykke på veien og har det relativt bra:  Jeg kan jobbe 100% uten å kjenne noe særlig til sykdommen, jeg kan gjøre mye av det jeg ikke kunne før, jeg kjenner at funksjoner og egenskaper kommer tilbake og jeg kan trene.  Likevel så blir jeg fortsatt veldig trøtt om kveldene etter å ta tatt medisinene (selv om det varierer fra dag til dag).  Jeg ser frem til å bli  100% frisk! 😀

Fortsatt god sommer til alle sammen og til dere som også er under behandling; lykke til videre, vi har så definitivt valgt riktig!

PS.  “Lightning Process” er nå gratis, bare ta en titt opp på himmelen og nyt sola 😀

This entry was posted in Min behandlingsblogg. Bookmark the permalink.
 • Minerva

  Hei Dr. Stockmann,
  Så utrolig godt å høre at du er blitt så mye bedre 😀 Jeg er så glad på dine vegne!!!!

  Det går sakte, men sikkert riktig vei her også, men jeg sliter med en del utenforliggende stress, som gjør at mye av energien forsvinner feil vei. Men slik er livet.

  Igjen, det var en vitamininnsprøytning bare å lese innlegget ditt. Vi alle lever i håpet, og når noen kommer opp en ny kneik, er vi alle med og heier

  Lykke til videre Dr. Stockmann !

  Hilsen Minerva

 • drstockmann

  Takk! Lykke til videre til deg også, vi vet jo begge at vi har valgt riktig 🙂

 • Renate

  For en gledelig fortelling! 🙂 Jeg heier på deg, og gleder meg med deg! Ha det strålende, med en friskere kropp og sommer ute! 🙂 Et lite spørsmål; har du vært 100% sykemeldt/rehab. eller annet, eller har du jobbet noe hele veien?

 • drstockmann

  Så hyggelig å høre. Vet du hva? Jeg heier på deg 🙂 Jeg har vel holdt på med noe hele tiden på en eller annen måte, mye pga at det tok flere år før jeg fikk diagnosen, men har vært sykmeldt (i forskjellige grader) innemellom. Jeg var bl.a. sykmeldt 100% da jeg var hos KDM i mars 2008.

 • Renate

  Så hyggelig da! 🙂

  Takk for svaret på det jeg var nysgjerrig på. 🙂

  Selv fikk jeg behandlingsplanen i går, og jeg får allerede endel medisiner i morra! Spennende! 🙂 Fikk høre av KDM i går, at jeg vil bli helt frisk,og det vil ta ca. 1år! Fantastisk om han har rett i det! 😀

  God natt!

 • drstockmann

  Kjempebra 😀 Jeg vet akkurat hvordan det er å få en sånn beskjed 🙂

 • Renate

  Ja, det føles veldig bra! 🙂 Men jeg tør ikke å tro på det 100% helt ennå.

 • Måne

  Kjære Drstockman,vår store hjelper, dette er virkelig gode nyheter!:)
  Her går det også framover igjen etter litt opp og nedturer. Så langt er jeg ikke det minste tvil om at jeg har valgt riktig behandling for datteren og meg. Neste uke starter vi på et nytt tre mndrs forløp med antibiotika. Det blir datterens første og min andre antibiotikakur, og jeg er veldig spent på hvor det fører oss hen.
  -Og at jeg er vesentlig bedre enn før behandling gjør at jeg optimist for både datteren og meg.
  Ønsker deg fortsatt kjempegod bedring:)
  Klem fra Måne

 • drstockmann

  Hei 😉 Enig! Jeg føler i hvertfall at nå er det mye som tyder på at ting går riktig vei, men det kommer vel en nedtur før den nye oppturen. Lykke til med den nye kuren, både til deg og din datter. Klem 🙂

 • http://merutt.wordpress.com Rutt

  Takk for oppdatering, jeg har lurt på hvordan det går med deg :-). Gratulerer med fremgang, nyt sommeren og lykke til videre 🙂
  Klem Rutt

 • drstockmann

  Jo takk skal du ha, her går det virkelig bra 🙂 Håper du merker fremgang og blir bedre du også. Jeg følger med deg og er inne og leser på bloggen din 🙂

 • Cathrine

  Hei Stockmann 😀

  Nå var det godt å høre fra deg….spesielt når nyhetene er så gode. Fantastisk godt å høre!

  Jeg følger deg hakk i hel, hurra!

  Klem fra Cathrine

 • drstockmann

  Ja, jeg synes jeg hører noen som kommer løpende bak 🙂

  Kjempegodt å høre at du også har det bedre, og en klem tilbake 🙂 Har ikke du vært i syden i sommer og kost deg?

 • Cathrine

  Vi var på Mallorca i 1 uke. Vi var flinke og prikket inn en formtopp på riktig tidspunkt og unngikk alle bomber. Derfor en veldig velykket ferie 😀

 • Janne

  Det er så godt å høre!!

  Jeg ligger også hakk i hel, må si at siden 20. mai har jeg hatt ca 15 dager hvor jeg har følt meg syk, det er jo bare såååå bra. I fjor hadde jeg kanskje 15 dager jeg følte meg ok på et helt år!

  Jeg begynner å jobbe igjen i 20% om et par uker, hvis jeg ikke hadde brukt behandlingen hos KDM, hadde jeg vært fullt uføretrygdet i mange år fremover. Det er jeg helt sikker på. Det er altså 3 år siden jeg jobbet 100%, så dette blir spennende. 🙂

  Ellers kan jeg gjøre masse, får nå deltatt på ting jeg har takket nei til i flere år. Det er en fantastisk følelse! I neste uke drar jeg til Italia i bryllup…. 🙂

  Fortsatt lykke til alle sammen!

  Klem fra Janne

blog comments powered by Disqus