På Hovedscenen: En Folkefiende

Den nye medisinen er kommet vel i hus og første antibiotikakur er unnagjort.  Samme dag som jeg startet på antibitoika fikk jeg influensafølelse (uten feber), og våknet midt på natta den første dagen av at jeg frøs skikkelig.  Som ved en av de forrige antibiotikakurene, ble jeg også nå skikkelig forkjølet, “snørrete” og med sår hals.  Sånn ca midt i kuren begynte forkjølelsen og den såre halsen å forsvinne, og jeg fikk en ganske bra opptur helt frem til jeg begynte på Mutaflor.  Jeg var en god del bedre enn før jeg begynte på antibiotikakuren og var veldig våken.  Følte meg som frisk igjen og kunne legge meg og føle meg våken og opplagt (i motsetning til sliten og trøtt).  Når jeg våknet følte jeg meg mer frisk og uthvilt enn før (sånn som i august).  Første dagen med Mutaflor ble jeg kjempetrøtt.  Helt utslitt:  Sov først 3 timer og sovnet på sofaen på kvelden og sov i 10 timer før jeg våknet.  Jeg ser faktisk frem mot neste antibiotikakur.  Og i motsetning til mange, så får ikke jeg noen problemer med magen av å ta antibiotika.

Jeg skulle egentlig ha vært på Lillestrøm den 6., men da jeg ringte den 4. for å sjekke at alt var ok, fikk jeg vite at det var det ikke.  De hadde registrert at jeg skulle komme å ta blodprøver, men visste ikke hva slags blodprøver jeg skulle ta.  Helsesekretæren sjekket datasystemet og med hun som hadde ansvaret for prøvetakingen, men hun hadde heller ikke noe info.  Hvem sin “skyld” det er for at ikke noe er registrert, og om det skyldes en kommunikasjonsglipp mellom KDM og LH, vet jeg ikke.

Jeg ringte også bl.a. for å sjekke om det var greit å ta blodprøver når jeg var midt i en antibiotikakur.  Jeg hadde så smått regnet med at det måtte KDM ha tatt høyde for.  Det er jo han som har skrevet behandlingsplanen min, samtidig som han på forrige konsultasjon bad meg møte opp for å ta disse blodprøvene.  Dr Mette mente at det ikke skulle ha noe å si om jeg tok prøvene under antibiotikakuren, men bad meg om å ta kontakt for å ta de om 3 måneder (da ville jeg være ferdig med kurene).

Jeg sendte en e-post til Himmunitas hvor jeg forklarte problemet (at ingen visste hvilke prøver jeg skulle ta) og at dette hastet.  Jeg fikk svar i løpet av 9 minutter.  Veldig bra service 🙂  Men de visste dessverre ikke hvilke prøver jeg skulle ta og KDM var ikke tilstede der denne uka.  De skulle spørre han når han kom på jobb neste uke og sende over et “request-form” til LH over hvilke prøver jeg skal ta da.  De skrev at det som regel ikke var bra å prøver når en var på antibiotika.

På tirsdagen ringte Nina fra LH meg, hun hadde fått beskjed fra Himmunitas om min henvedelse dit.  Hun sjekket med Dr Mette, som var behjelpelig og raskt så over mine tidligere prøveresultater.  Deretter kom hun med forlsag til prøver det kunne være greit for meg å ta som oppfølging nå.  Til min store overraskelse viste det seg å være relativt billige prøver.  Etter å ha vært under utredning og behandling i nesten 2 år nå, er min oppfatning at prøver til “kun” 160 euro stykket, er ganske billig :).  Men jeg fant ut at det ikke var noen vits for meg å dra dit for å ta noen prøver, for så å kanske måtte returnere en gang til senere for å være sikker på å ta de prøvene KDM ønsker jeg skal ta.  Sjansen er selvfølgelig stor for at de prøvene han ønsker jeg skal ta, er de samme som dr Mette foreslo, men jeg satser i stedet på å være på LH den 13.  Noen andre som skal dit da?

Som vanlig er det flere gode grunner til å besøke Trondheim.  Og skulle du for tiden befinne deg i Trønderhovedstaden, vil jeg anbefale deg å få med deg Trøndelag Teater sin oppsetting av “En Folkefiende“.  Kanskje dere til og med drar kjennsel på navnet til hovedpersonen som stykket er bygget rundt 🙂

Nå er det kun 16 minus her og Dr Stockmann fyrer med ved og koser seg med tv-serien “Dr House”.

This entry was posted in Min behandlingsblogg. Bookmark the permalink.
  • http://www.catalyzator.net Catalyzator

    Hei 🙂
    Jeg var på Lillestrøm den 13. Synd jeg ikke hadde lest her før det så kunne vi kanske slått av en slarv over en varm kopp. Jeg er helt ny kontra Lillestrøm og hele opplegget men derimot har jeg flere ti-års erfaring med å være CFS, FM og ME – syk… Hva de kaller det er jo irellevant i det offentlige helsesystemet fordi du får jo ikke behandling eller symptomlindring uansett 🙁 men jeg har både tro og håp om at det skal bli possitivt fremover nå som jeg har kommet igang med Lillestrøm iallfall 😀

blog comments powered by Disqus